Keighley popírá nařčení ze střetu zájmů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Keighley popírá nařčení ze střetu zájmů

Keighley popírá nařčení ze střetu zájmů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 12. 2019 07:45 8
Reklama

Novinář Geoff Keighley už s nejvyšší pravděpodobností finišuje přípravy pátečního předávání cen The Game Awards, mezitím ale musel urovnat stav s hráči. Během “ask me anything” akce na síti Reddit vznesl jeden z fanoušků nepřímo dotaz na jeho camo v Death Stranding, přátelství s producentem a designérem Hideem Kodžimou a z toho plynoucí hrozby střetu zájmů.

“Integrita show a cen je zdaleka nejdůležitější. Sám nehlasuji v nominacích, ani o vítězích, to dělá zveřejněná porota složená z 80 médií z celého světa. To není jen výsledkem toho, že jsem se ukázal ve hře, ale i proto, že s vývojáři pracuji na odhalení, ohlášení, reklamních kampaních a dalších částech show. Chci, aby porota byla “slepá” vůči všem těmto aspektům,” odmítá střet zájmů důrazně Keighley.

“Pochybnosti samozřejmě chápu. Jako producent akce se nevyhnu navázání vztahů s různými lidmi z průmyslu. To je to, co mi vlastně umožňuje (TGA) dělat. Například producenti Oskarů jsou většinou (prakticky vždy) lidé, kteří produkují filmy. Já hry nedělám, neinvestuji do nich a nevlastním jejich akcie. To nejdůležitější co dělám je, že jsem v otázce těchto vztahů otevřený a zajišťuji, aby bylo hlasování nezávislé,” dodává.

Zároveň upozornil na to, že samotné natáčení camea probíhalo v roce 2017 a původně mělo být použito pro reklamní šot. Keighleyho postavu navíc nadaboval profesionální dabér Matthew Mercer.



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama