V Plague Inc. budeme šířit fake news
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Plague Inc. budeme šířit fake news

V Plague Inc. budeme šířit fake news

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 12. 2019 10:32 2
Reklama

Plague Inc. je titul, ve kterém se hráči zhostí nákazy, kterou musí rozšířit po celém světě. Přebíráme tak stranu zla, kdy je naším cílem vyhubit celé lidstvo. Studio Ndemic Creations ale berou hru i jako osvětu, a často pomocí ní upozorňují na různé nákazy, které nás ohrožují. Do hry mají dokonce, na popud hráčské petice, přibýt i tzv. anti-vaxxers, tedy lidé, kteří odmítají očkování, a to opět jako ukázka toho, co může s odmítáním vakcín přijít za zkázu.

Ještě před tím se ale hráči vlastnící Plague Inc. dočkají scénáře, kde budou rozšiřovat fake news. Studio se totiž spojilo s britskou neziskovou organizací Full Facts, která funguje podobně, jako český Demagog. Ve Velké Británii se navíc blíží volby, Full Facts tak pracuje na plné obrátky, a aby rozšířila osvětu o dezinformacích mezi více lidí, pomáhá Ndemic Creations s novým scénářem.

„Od divokých konspiračních teorií po zamlžovací volební kampaně. Dnes žijeme ve světě, kde se faleš a dezinformace šíří stejně jako nákaza. V tomto novém scénáři si vytvoříte vlastní fake news, které postupně formujete pomocí moderních nástrojů a psychologických teorií.“ Stejně, jako bychom hráli Plague s normálním virem, se budeme nyní snažit zničit svět právě pomocí fake news. Vývojáři tvrdí, že je až strašidelné, jak moc seděl jejich algoritmus pro normální viry na rozšiřování falešných informací. Scénář Fake News je nyní zdarma dostupný pro všechny hráče na iOS, brzy se jej dočkáme i na Androidu, PC a konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama