Ragnarok žaluje tvůrce Rune II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ragnarok žaluje tvůrce Rune II

Ragnarok žaluje tvůrce Rune II

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 12. 2019 08:53 1
Reklama

Je to několik týdnů nazpět, co jsme vás informovali o tom, že Human Head Studios, které 12. listopadu vydalo titul Rune II, o den později skončilo. Nikdo nevěděl, co bude s další podporou Rune II. O to se nakonec postará vydavatelství Ragnarok Game, a to díky rychle sestavěnému vývojářskému týmu, jelikož i pro toto studio byla zpráva o konci Human Head stejné překvapení, jako pro nás všechny.

Samozřejmě ale podpora nejde dělat bez zdrojového kódu či assetů. Vývojáři z Human Head ale odmítli vydavatelovi poskytnout tyto záležitosti. Ragnarok se tak rozhodlo podat na bývalé studio žalobu, a to i kvůli celému průběhu vývoje Rune II. V žalobě totiž stojí, že původně se počítalo s tzv. milníky, kterých mělo být 11. Kvůli problémům uvnitř studia se těchto milníků udělalo 23, a Ragnarok za všechny náležitě zaplatilo.

Human Head ale před vydáním Rune II přestalo komunikovat. 7. listopadu Ragnaroku sdělil provozní ředitel studia Human Head že celá společnost končí, nicméně nezmínil to, že se všichni vývojáři stanou součástí Bethesdy. Ragnarok tvrdí, že vydavatelství o této akvizici nevědělo, přičemž nové Roundhouse Studios má stejné sídlo i stejné zaměstnance. V žalobě stojí i to, že tvůrci Rune II po vydání nadále měnili kód a snažili se nahrát neschválený build hry na Epic Games Store, což bylo proti instrukcím vydavatele. Ragnarok tudíž požaduje nejen navrácení hry, ale také náhrady za financování vývoje a 100 milionů dolarů jako kompenzaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama