Konzole PlayStation slaví 25 let existence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konzole PlayStation slaví 25 let existence

Konzole PlayStation slaví 25 let existence

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 12. 2019 18:46 10
Reklama

Je tomu už 25 let, co konzole PlayStation poprvé pronikla na videoherní trh. Konkrétně se tak stalo 3. prosince 1994 v Japonsku. Právě k té příležitosti poděkoval všem fanouškům platformy prezident PlayStation a Sony Interactive Entertainment Jim Ryan.

“Začínajíc jako skromná součást Sony, Ken Kutaragi a jeho tým šli za vizí povýšit videohry jako formu zábavy kterou si mohou užívat všichni a vytvořili platformu, kde mohou vývojáři otevřít brány své kreativity. Původní PlayStation prodal v první den prodeje v Japonsku 100 00 kusů a postupně se stal první domácí konzolí která prodala více než 100 milionů kusů po celém světě,” děkuje tvůrčímu týmu i fanouškům.

V textu také zmiňuje rozmanitost her vydávaných na rodinu PlayStation a individuální přístup k fanouškům z celého světa, jmenovitě Evropy. “Tehdy jsme se soustředili na přístup k lokálnímu trhu, aby si hráč z Polska připadal jako součást širší komunity PlayStation stejně tak, jako někdo ze Spojených království, Japonska nebo Států. S podporu nadšených fanoušků se náš projekt výrazně zvětšil a zaměření na komunitu je důležitější než kdy dříve.”

“Je skutečně úžasné vidět fanoušky, kteří vyrostli na PlayStationu, jak svou lásku k hraní přenáší na své děti, které hrají na PS4. Jménem nás všech v divizi PlayStation - děkujeme za naši společnou cestu. Nemůžeme se dočkat, až oslavíme věci co na vás teprve čekají!” Uzavřel prvních 25 let života “modročerné” konzole.

A co vy a váš vztah k PlayStationu? Jste věrni už od začátku? Patříte k obrovskému množství lidí, kteří platformě propadli s PlayStationem 2 a PSP. Nebo jste děti současnosti a majitelé PlayStationu 3 nebo současné čtyřky? Podělte se v komentářích.

 

 



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama