Do LoL míří extrémně komplexní postava
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do LoL míří extrémně komplexní postava

Do LoL míří extrémně komplexní postava

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 12. 2019 13:53
Reklama

Nemůžeme říct, že by League of Legends byla úplně jednoduchá hra. Ve hře se v současné chvíli nachází 147 šampiónů, z nichž každý má svůj unikátní set 4 schopností. Pro nováčky tak může představovat výzvu nejen naučit se hru ovládat, ale také vrýt si do paměti jednotlivé postavy a jejich kouzla. Připočtěme k tomu škálu různých předmětů a učení může začít.

Studio Riot Games se ale nyní vytasilo s novou postavu, a to Apheliosem. Ten se od ostatních postav v LoLku zásadně liší. Nebude mít 4 schopnosti, ale pouze 3, přičemž pouze 2 lze použít proti nepřátelům. Jeho pasivní schopností je to, že vlastní 5 různých zbraní. Místo vylepšování schopností si zvyšuje poškození nebo rychlost útoku. Důležité je ale zmínit to, že každá zbraň má jiný základní útok, schopnost na Q i ultimátní schopnosti.

Aphelios v jednu chvíli může používat pouze dvě zbraně, a to na primárním a sekundárním slotu. Mezi nimi přehazuje pomocí W, přičemž každá zbraň má pouze 50 nábojů. Po jejich vystřílení se zbraň posune na konec fronty, a do slotů se dostává ta, na kterou přišla řada. Každá z nich navíc sesílá vlastní kouzlo na Q či ultimátní schopnost.

Do LoL míří extrémně komplexní postava
i Zdroj: Hrej.cz

Na vysvětlení všech pasivním útoků a schopností každé zbraně bychom museli sepsat esej, a to za nás již udělala česká pobočka Riot Games. Předem upozorňujeme, že výčet je opravdu dlouhý a hráči LoLka si ho budou muset přečíst nejspíše několikrát. Jak ale tvrdí vývojáři, Aphelios je jeden z nejkomplexnějších šampionů, které studio vytvořilo, a pro jeho uchopení bude potřeba opravdu spoustu trpělivosti a soustředění. Zatímco většinu postav se lze naučit relativně za chvíli, je možné, že u Apheliose to někdo nezvládne. Je pak otázkou, jestli nebude Aphelios až moc silný, nebo jestli se jeho učení ve výsledku vůbec vyplatí. To se dozvíme již tento měsíc, kdy Aphelios přijde do hry společně s updatem 9.24.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama