Dean Hall nabízí týmu neomezené volno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dean Hall nabízí týmu neomezené volno

Dean Hall nabízí týmu neomezené volno

David Plecháček

David Plecháček

2. 12. 2019 11:57 1
Reklama

Videoherní průmysl je doslova prolezlý slovem crunch. Především v posledních letech se velice často hovoří o neuvěřitelném lidském úsilí a obětech, které je nutné přinést, aby hra úspěšně včas vyšla. Že to jde dělat i jinak chce světu ukázat nám dobře známý Dean Hall.

O Deanu Hallovi jsme dlouho neslyšeli. Je pravda, že trochu vypadl z našeho zorného pole ve chvíli, kdy opustil vývoj Day Z a vydal se na vlastní dráhu. Tu započal založením studia Rocketwerkz na Novém Zélandu, což je studio, které už teď můžete znát díky VR hříčce Out of Ammo nebo vesmírnému budovatelskému počinu Stationeers. Kromě svých her je ale Hall zajímavý i svým přístupem k chodu studia.

Zakladatel studia totiž na zaměstnancích nešetří. Nejde jen o jejich plat, který ročně činí přibližně 80 tisíc australských dolarů, ale především o dovolenou. Hall magazínu Stuff totiž řekl, že všichni jeho pracovníci mají neomezenou dovolenou. „Pokud máte 30 lidí, kteří pracují na projektu za 20 nebo 30 milionů dolarů, už v té chvíli jim projevujete značný kus důvěry,“ říká.

Touto logikou došel Hall k tomu, že pokud jim věří s tak nákladnou prací a de facto tolika penězi, které projekt stojí, proč by jim neměl věřit i v tom, že si dokáží rozvrhnout i svůj čas? „Na tomto bodě jsme začali,“ říká k tomu samotný Hall a dodává, že ve skutečnosti si někteří zaměstnanci Rocketwerkz berou dovolenou ještě méně, než dokud platila omezení. „Pak se stává, že přijdete 23. prosince do kanceláře a vidíte někoho, jak pracuje a tak se logicky ptáte: Proč tu jsi a nejsi se svou rodinou? Často vám například odpoví, že si šetří čas na to, aby mohli o školních prázdninách vzít rodinu s dětmi na Fidži.“

Ale abychom Rocketwerkz nezobrazovali jako snové místo, neplatí to pro všechny. Ve skutečnosti jsou zaměstnanci rozdělení do třech kategorií, přičemž juniorní zaměstnanci a nováčci mají tradiční pracovní dobu i pravidla pro dovolenou, lidé z druhé skupiny mají neomezené množství nemocenské, a až třetí si mohou vzít klasickou dovolenou, kdy chtějí a potřebují.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama