Xbox slibuje first party hru každý čtvrtrok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox slibuje first party hru každý čtvrtrok

Xbox slibuje first party hru každý čtvrtrok

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2019 15:40 11
Reklama

Alespoň to tvrdí šéf Xbox Game Studios Matt Booty. Podle všeho by se měli majitelé Xboxů současné i příští generace dočkat first-party hry zhruba jednou za čtvrt roku. V rozhovoru pro server Gamesradar+ se Booty rozpovídal o budoucnosti značky i současném přístupu k jednotlivým tvůrčím týmům.

“Před rokem 2020 se cítíme vážně skvěle. Máme cíl být schopni dodávat hry, zhruba, každé tři až čtyři měsíce. K tomu ještě vede nějaká cesta. Bude to náročnější, ale jsme blíže než kdy dříve. A tak si, díky našemu line-upu obsahu, před rokem 2020 a příchodem Project Scarlett věříme,” shrnuje nadšeně nadcházejících 12 měsíců.

Vedle toho Booty vypíchnul i současné zázemí vývoje her pro platformu Xbox. Společně totiž koexistují Xbox Game Studios - skupina 15 talentovaných interních týmů pracujících na first-party titulech, nasmlouvaná skupina third-party studií které do portfolia dodávají hry jako Kingdom Hearts a Yakuza a nakonec i stále živější projekt ID@XBOX produkující desítky her od nezávislých tvůrců.

Důraz je kladen i na zpětnou kompatibilitu. “Myslím, že chceme, aby lidem připadala investice do Xboxu smysluplná. A že ať už si tyhle vánoce koupíte Xbox One S, nebo za rok v listopadu Scarlett, budou vám oba nákupy dávat smysl. A knihovna obsahu do které investujete s vámi půjde dál, takže nemusíte mít pocit, že si vybíráte mezi generacemi, že? Myslím, že je tohle pro nás velmi důležité,” shrnuje Booty motivaci k plné podpoře zpětné kompatibility.

Xbox tak má ideální podmínky pro silný start nové generace konzolí. Otázkou zůstává, jak je dokáže využít, a zda nabídne dostatečně kvalitní a rozmanitý obsah. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama