Mortal Kombat vévodí v zámoří trhu bojovek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mortal Kombat vévodí v zámoří trhu bojovek

Mortal Kombat vévodí v zámoří trhu bojovek

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2019 10:33 1
Reklama

Mortal Kombat sice nebude vyhrávat ocenění na The Game Awards, nebude se o něm mluvit v debatách, které hodnotí ty nejlepší hry... ale prodejně se jedná o jednu z nejúspěšnějších her letošního roku. Už od května, kdy hra vyšla, se drží v žebříčcích proklatě vysoko a na určitých trzích hru z absolutního vrcholu vytlačilo až Call of Duty. Jak je značka ve skutečnosti silná ukazuje analytik Mat Piscatella.

Piscatella na Twitteru zveřejnil statistiky, které nás jen utvrzují v tom, že především Severní Amerika je pro Eda Boona a jeho NetherRealm zemí zaslíbenou, především dojde-li na Mortal Kombat. Pokud se podíváme na bojovky dle jednotlivých platforem, MK dominuje jak PlayStationu 4, tak Xboxu One. Zatím je v čele Mortal Kombat X, MK11 ale má slušně našlápnuto k tomu, aby se vydrápal na vrchol.

I kdyby se tak nestalo, NetherRealm naprosto bezpečně drží top 3. Na PlayStationu na třetím místě, na Xboxu One na druhém, trůní Injustice 2. Až pak následuje hra od někoho jiného, možná trochu překvapivě jde o sérii Dragon Ball, a to buď FighterZ, případně Xenoverse. Žádný Tekken, žádný Street Fighter, žádný Soul Calibur.

Situace je samozřejmě odlišná na Nintendu Switch. Tam je jasně na prvním místě Super Smash Bros. Ultimate, druhý je Pokken Tournament, třetí Arms, a až na čtvrtém místě je letošní díl od interního studia Warner Bros z Illinois. A odlišná situace bude i na jiných trzích, především specifický japonský trh by výrazně zamíchal kartami. Na druhou stranu o úspěchu série nemůže být vůbec sporu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama