Codemasters koupili Slightly Mad Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codemasters koupili Slightly Mad Studios

Codemasters koupili Slightly Mad Studios

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2019 06:00 1
Reklama

Velká rošáda se udála na poli závodních her. Britští veteráni Codemasters pod svá křídla přejali o nic méně zkušený tým Slightly Mad Studios, zodpovědný za sérii Need for Speed: Shift a především vlastní značku simulátorů Project CARS. Transakce se prý pohybovala okolo 30 milionů dolarů (v přepočtu necelých 700 milionů českých korun).

Šéf společnosti Codemasters Frank Sagnier si od nákupu slibuje posílení týmu v době, kdy na dveře klepe nová generace konzolí. Jeho protějšek ze Slightly Mad, Ian Bell, zůstává ve své pozici a celý tým si zřejmě udrží jistou suverenitu. 

Oblíbení “Codies” tak rozšiřují svůj repertoár o další silnou závodní značku, Project CARS se zařadí vedle sérií Grid, Dirt nebo licencovaných Formulí 1. Slightly Mad navíc nejsou žádná ořezávátka, v roce 2009 změnila tato londýnská parta tvář skomírající série Need for Speed a dnes pravděpodobně vyvíjí (další pokus o) videoherní zpracování oblíbených filmů Rychle a zběsile. Před několika měsíci si dokonce studio zaregistrovalo ochrannou značku a zdálo se, že vyvíjí vlastní konzoli s příznačným názvem Mad Box. Z těchto plánů ale, zdá se, sešlo.

Codemasters si zase upevnili pozici britského závodního monopolu. V roce 2016 už podobně získali tým Evolution Studios, tvůrce pohledné PS4 exkluzivity Driveclub. Z této spolupráce vzešlá prvotina Onrush ale příliš úspěchu nesklidila.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama