Autochess žije, Dotu rozšíří další update
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autochess žije, Dotu rozšíří další update

Autochess žije, Dotu rozšíří další update

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2019 15:39
Reklama

Chtělo by se říct, že fenomén autochess odezněl stejně rychle, tak jako přišel. Ano, řeší čísel je jasné, že se žádné hře nepodařilo udržet tolik hráčů, kolik jednotlivé hry mívaly ještě před několika měsíci. Ale do věčných lovišť také neodešly. Například samostanou verzi populárního autochessu z Doty, kterou je Dota Underlords, denně hraje téměř dvacet tisíc hráčů.

Možná si řeknete, že to není tak zásadní číslo (stěží desetina oproti době vydání), ale je to více, než kolik hraje The Elder Scrolls Online nebo Age of Empire II: Definitive Edition. V třetí desítce nejhranějších her za sebou má Fallen Order, Planet Zoo nebo NBA 2K, a to nejsou špatné výsledky. Valve si tak rozhodně nemusí zoufat, ba právě naopak může stále ještě nový žánr znovu oživit novými prvky.

Ve skutečnosti už se tak děje. Je to přibližně měsíc, co se hovořilo o „Velkém updatu“ (neboli o „The Big Update“, jak jej autoři označili), který do hry přidal titulární Underlordy, velice zajímavý režim dvojic nebo třeba režim freestyle, v němž můžete testovat dle libosti a v neposlední řadě poupravil herní rozhraní. A tím to nekončí. Po měsíci je tu update další, „The Outlanders“, který též netroškaří.

Underlords opět rozšíří nový režim, tentokráte Knockout. Nevíme, jak přesně bude vypadat, ale to zásadní, co potřebujete vědět, je, že bude mnohem rychlejší. Co se týče zdraví, bude redukováno jen na čtyři životy, a kromě pozvolného budování týmu už dostanete do rukou několik hrdinů. Pokud hrajete autošachy na cestách, je to pro vás naprosto ideální volba.

Kromě toho do hry přichází noví hrdinové. Bude jich pět, dva z nich jsou noví jak v rámci Underlords, tak Doty. I pro nováčky bude hra přístupnější, autoři upravili tutorial, který vás již nebude nutit hrát celé tři zápasy. Všechny změny je ale nejlepší vyzkoušet přímo ve hře. Dota Underlords je dostupná kromě PC na Macu, Linuxu, iOS a Androidu. Pokud nevíte, oč jde, nejlépe se dá autochess popsat jako šachy, které se hrají sami – hráči si vybírají jen postavy, které za ně budou hrát. Pro hlubší pochopení můžeme nabídnout naše starší video.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama