Valve končí výrobu Steam Controlleru 
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve končí výrobu Steam Controlleru 

Valve končí výrobu Steam Controlleru 

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 11. 2019 10:10 10
Reklama

Po čtyřech letech odchází do křemíkového nebe další masová část herního hardwaru. Valve se rozhodlo ukončit výrobu Steam Controlleru, ovladače s haptickými ploškami a vzezřením sovy.

Na jedné straně kolem sebe vybudoval početnou komunitu oddaných hráčů, kteří pro něj tvořili desítky a desítky ovládacích schémat na míru jednotlivým hrám, na druhou stranu ukázal, že dvojice analogových páček se neosvědčila jako nejpohodlnější design gamepadu jen tak náhodou.

Valve se rozhodlo poslední dávku vyrobených ovladačů vyslat do světa stylově a v rámci podzimních slev na Steamu jej nabízí za vskutku lidových 5,50 EUR (v přepočtu zhruba 140 českých korun). Oproti originální ceně je to 90% sleva a lepší možnost pro nákup originálního ovladače už hráči nedostanou. Upozorňujeme, že nabídka platí do 3. prosince a vzhledem k velkému zájmu se může čekání na dodání periferie protáhnout.

Nejpraktičtější byl ovladač v momentě, kdy hráč vlastnil i (taktéž již nevyráběnou) pomůcku SteamLink a streamoval hraní na televizi. Jeho síla spočívala i v tom, že obrovská nabídka nastavení umožňovala namapovat ovládání v podstatě jakékoliv hry, včetně těch, které na gamepady vůbec připraveny nebyly.



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama