Minimální HW nároky pro Half-Life: Alyx
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minimální HW nároky pro Half-Life: Alyx

Minimální HW nároky pro Half-Life: Alyx

David Plecháček

David Plecháček

25. 11. 2019 13:48 18
Reklama

To, že bude nový Half-Life k dispozici pouze s headsetem pro virtuální realitu, spoustu hráčů zklamalo. Stačí vám ale prakticky cokoliv, co si rozumí se Steamem, nikoliv jen Valve Index, který se vyloženě nabízel. Ať už ale zvolíte jakoukoliv helmu, musíte řešit ještě další věc – zda je váš počítač dostatečně výkonný.

Stejně jako další klasické PC hry, i VR hry mají své minimální hardwarové požadavky. Novinka bude využívat interního Source 2 enginu. Kromě klasického 3D prostoru se ale bavíme o hře, která bude od základu postavená tak, aby maximálně využívala fyziku ve hře. A to nároky zvyšuje. Kam až se dostaly, a stačí na ně váš počítač?

Minimální požadavky:

Operační systém: Windows 10
Procesor: Intel Core i5-7500 nebo AMD Ryzen 5 1600
Operační paměť: 6 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 1060 nebo AMD RX 580
VRAM: 6 GB

Oficiální požadavky pro Valve Index VR headset obsahují 6 GB RAM a přinejmenším NVIDIA GTX 970. Požadavky Half-Life: Alyx tak jsou o něco větší. Z toho, co víme, se nejedná o pouhé „demo“, které má přesvědčit hráče o virtuální realitě, ale o plnohodnotnou hru. Měla by mít přibližně 20 hodin. Ostatně jedná se o největší projekt ve Valve od počátku firmy, přinejmenším počtem osob, které na hře pracují.

Čile se spekuluje nad tím, jestli teď Half-Life ožije i s jinými projekty. Alyx prý zažehla chuť jak v samotném Valve, tak evidentně i mezi hráči. Že by se opravdu začalo blýskat na lepší časy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama