Kodžima se chystá na “nejděsivější horor”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima se chystá na “nejděsivější horor”

Kodžima se chystá na “nejděsivější horor”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 11. 2019 07:51 9
Reklama

Japonský vizionář a designér Hideo Kodžima se svým posledním projektem Death Stranding pořádně zahýbal světem. Sotva však utichly diskuze nad konečným hodnocením hry a v kůži poslíčka Sama cestuje po světě široká veřejnost, Kodžima už se soustředí na budoucnost. Na svém Twitteru naznačil, že by se mohl vrátit k žánru hororu.

A dává to smysl, okamžitě se zrak obrátil k PT, hratelnému teaseru zrušeného projektu Silent Hills. Hororová jednohubka z roku 2014 zasáhla svou schopností vyděsit fanoušky hororu do takové míry, že je její dopad patrný i dnes, čtyři roky po odebrání dema z obchodu PS Store.

“Začal jsem sledovat strašidelné filmy, abych v sobě probudil hororovou duši a vytvořil tu nejděsivější hru,” oznamuje s nadsázkou Kodžima na Twitteru. Přikládá i obal thajského hororu The Eye z roku 2002. Populární tvůrce ale zároveň přiznává, že není silné povahy a horory má někdy problém zhlédnout celé. Prý se bojí do té míry, že si půjčil pouze disk zmíněného filmu a strašidelný obal odložil. 

Právě The Eye posloužilo jako inspirace pro P.T., i přesto, že film nedokázal zhlédnout celý.

Pokusí se Kodžima duchovně navázat na zrušené Silent Hills? Nebo přijde s dalším velmi originálním projektem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama