Grounded je ve vývoji ještě před akvizicí MS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Grounded je ve vývoji ještě před akvizicí MS

Grounded je ve vývoji ještě před akvizicí MS

David Plecháček

David Plecháček

25. 11. 2019 14:01 6
Reklama

Název Grounded zatím herní společností nerezonuje tolik, jak by možná měl. Může za to dílna, kde novinka vzniká – společnost Obsidian je totiž miláčkem hráčů. Je otázka, jestli toto postavení pod Microsoftem udrží, někteří totiž právě nového majitele vinili, že vývojáře tlačí někam, kam sami nechtějí.

Grounded není ojedinělým příkladem, studio Ninja Theory by ale mohlo vyprávět. Jenže Grounded a Bleeding Edge má tento bod společný. Lidé si myslí, že jde o intervenci Microsoftu, namísto toho se ale obě studia pro hry rozhodla dříve, než skončila s Microsoftem v chomoutu. V době oznámení multiplayerové akce od autorů Hellblade byla ve vývoji již tři roky, velice podobně je na tom i Obsidian.

„Jedná se o projekt, který byl v produkci ještě dříve, než jsme se s Microsoftem spojili,“ říká Josh Sawyer, ředitel vývoje hry. „Vím, že si spousta lidí naše studio spojuje s RPG hrami, ale našich několik týmů pracuje na několika projektech v různém časovém období, takže můžu říct, že uslyšíte o naších rozpracovaných RPG titulech v budoucnu,“ řekl v jednom z nedávných rozhovorů.

Sdělení je přitom jasné, není v zájmu ani Microsoftu, ani Obsidianu, aby hráči žili v přesvědčení, že novinka vzniká jen na pouhý nátlak nového majitele. Je nicméně pravdou, že ani Obsidian se žánrem survivalu nekoketuje poprvé. Zahraniční média do jisté míry připomínají hardcore režim ve Falloutu: New Vegas. A zmiňují i poslední jejich hru The Outer Worlds, kde je režim Supernova, který vás pravidelně nutí jíst, pít nebo spát. Grounded tak vlastně v tomto světle nemusí působit tak nemístně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama