Zemřel Brad McQuaid, tvůrce EverQuestu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zemřel Brad McQuaid, tvůrce EverQuestu

Zemřel Brad McQuaid, tvůrce EverQuestu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2019 07:00
Reklama

EverQuest na přelomu tisíciletí výrazně ovlivnil, jak bude jednou extrémně populární žánr MMORPG vypadat. Předchůdce nejúspěšnějšího World of Warcraft také sázel na 3D hratelnost ve fantasy světě a o pár let později se dočkal i druhého dílu. Velký podíl měl na jeho úspěchu Brad McQuaid, původně řadový programátor, který se rychle vyšvihl do role šéfdesignéra a producenta projektu. V pondělí bohužel zemřel ve věku 51 let.

Oznámili to jeho kolegové ze studia Visionary Realms. V současné společně s nimi spolupracoval na MMORPG projektu Pantheon: Rise of the Fallen. “Brad navždy změnil svět videoher. Bude nám chybět, ale zůstane v našich srdcích i v Pantheonu,” sdělil médiím jeho kolega Benjamin Dean.

Server Destructoid zmiňuje, že se McQuaid k EverQuestu dostal spíše náhodou. Původně se svým přítelem Stevem Cloverem vyvíjel vlastní RPG WizardWare. Demoverze jeho pokračování v roce 1995 upoutala zástupce studia Sony Interactive America, které v té době plánovalo vývoj nového MMORPG. Oba tvůrci tak v nových barvách začali psát historii žánru.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama