Redesign Sonica prý vyšel na 5 milionů USD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Redesign Sonica prý vyšel na 5 milionů USD

Redesign Sonica prý vyšel na 5 milionů USD

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2019 08:00 2
Reklama

Chyby ve vrcholném filmovém průmyslu bývají velmi drahé. Své o tom zřejmě ví produkce připravovaného filmu s oblíbeným modrým ježkem Sonicem. Původní odhad uživatele Twitteru s přezdívkou TRAFON tvrdil, že předělávka nepovedeného vzhledu Sonica vyšla na 35 milionů dolarů (v přepočtu více než 800 milionů českých korun). Nejnovější spekulace ale hovoří o realističtější ceně 5 milionů dolarů (cca 115 milionů českých korun).

Minimálně to tvrdí zdroj blízký webu IndieWire, který je prý v kontaktu přímo s produkcí snímku. Sonic se prodražil i kvůli nucenému odkladu vydání o čtyři měsíce. Původní rozpočet by se dle tvrzení TRAFONa vinou designu zvýšil o třetinu (na 125 milionů dolarů), takto je výsledné číslo o něco méně alarmující. Tak jako tak se rozpočet Sonica pohybuje kolem 2,3 miliard českých korun.

Ztráta prý není tak veliká i proto, že vizuální efekty byly v době vydání kontroverzního traileru teprve ve fázi příprav a v podstatě jediné dokončené scény byly ty přímo v traileru. Pochopitelně, pokud by bylo třeba zásadně překopat celý film, práce by měl tým zodpovědný za speciální efekty násobně více..

Nový vzhled Sonica minulý týden nespokojenou fanouškovskou základnu v zásadě potěšil. Až premiéra v únoru příštího roku ukáže, zda bude stejně úspěšný i samotný film. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama