Raph Colantonio o svém novém studiu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raph Colantonio o svém novém studiu

Raph Colantonio o svém novém studiu

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 11. 2019 13:19 1
Reklama

Jméno Raphaëla Colantonia nemusíme zaníceným hráčům dlouze představovat. Osobnost francouzského vývojáře byla dlouhé roky spjata se studiem Arkane, které v roce 1999 se třemi přáteli založil a po osmnáct let v něm figuroval na pozici prezidenta. V roce 2017 však z Arkane odešel a nyní se dozvídáme, co v mezičase dělal.

Colantonio v minulosti stihl založit s dalším veteránem z Arkane Julienem Rubym nové studio WolfEye, jež momentálně pracuje na nové hře, která bude představena v prosinci v rámci akce The Game Awards. WolEye má být malým studiem, které bude dělat velké hry, a pro vedoucí členy týmu má představovat splnění snu o tom, že si teď budou věci dělat opravdu po svém.

Colantonio ostatně vzpomíná na to, jak byl po svém odchodu z Arkane konfrontován s otázkami, proč vůbec odešel, když se práce v podobné společnosti může zdát jako sen. A ačkoli připouští, že tomu tak do značné míry skutečně je, potřeboval prý změnu, protože zkrátka 18 let strávil v jedné místnosti a potřeboval znovu zjistit, kým opravdu je bez Arkane.

Chystané budoucí hry od WolfEye mají podle zakladatelů studia upřednostňovat hratelnost nad vizuální podobou. Oba vývojáři tvrdí, že toto rozhodnutí pramení z pocitu, že poslední dvě nebo tři generace konzolí hrají pořád ty samé hry, jen ve stále hezčí grafice. Připomeňme, že Arkane stojí za hrami, jako je Arx Fatalis, Dishonored nebo Prey. Necháme se tedy rádi překvapit tím, jakými novinkami nás matadoři herního průmyslu překvapí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama