Do cloudového hraní se prý pustí i Amazon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do cloudového hraní se prý pustí i Amazon

Do cloudového hraní se prý pustí i Amazon

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 11. 2019 14:07 3
Reklama

Příští rok se očividně nebude nést pouze ve znamení nové generace konzolí, ale také v příchodu mnoha streamovacích technologií. Nedávno vydal Google první vlaštovku, která se moc nevyvedla. To ale neznamená, že Google Stadii do budoucna neopraví. Do boje se ale nejspíše pustí i Amazon.

Amazon, stejně jako Google, to s infrastrukturou umí. Jeho divize Amazon Web Services je jeden z největších poskytovatelů cloudové technologie. Ve spojení s vlastnictvím Twitche je Amazon hráčům velmi blízko, a jelikož se zdá, že streamování her bude v budoucnu jedna z dalších variant hraní, není divu, že se do tohoto boje chce pustit.

O existenci poprvé informoval web CNET, který nyní přinesl informace o tom, že se oznámení plánuje na příští rok. Navíc poukazuje i na nabídku pracovních míst, kde Amazon hledá specialisty, kteří budou pracovat právě pro Amazon Web Services na nové herní službě. V budoucnu tak možná uvidíme velký souboj nejen Googlu a Amazonu, ale i Microsoftu s xCloudem, Valve se Steam Cloud Gaming či EA s jejich Project Atlas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama