Jak si Stadia vede ve světě?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak si Stadia vede ve světě?

Jak si Stadia vede ve světě?

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 11. 2019 08:00 12
Reklama

Včera Google vydal svou velmi očekávanou streamovací službu Google Stadia, jejíž vydání bylo ale omezené pouze pro 14 zemí. I tak ale dostalo několik herních redakcí po celém světě přístup pro to, aby si cloudovou technologii mohly vyzkoušet. A jak jejich hodnocení dopadlo?

Ve výsledku se většina webů shoduje v tom, že v současné době se rozhodně nevyplatí do Stadie investovat. Není to pouze kvůli absenci několika funkcí, ale zejména o celkovém technickém provedení. Gamespot sice pochvaluje flexibilitu Stadie, tedy že můžete hrát jak na PC, tak na mobilu, byznysový model vyžadující kupování her za plnou cenu ale prý není ta správná možnost, když vezmeme v potaz i to, co nabízí Microsoft nebo Sony.

K placení se vyjádřil i web The Verge nebo Wired. Ti kritizují to, že ke spuštění při vydání je potřeba zaplatit nejen za službu, ale i za odpovídající hardware (nejlépe Chromecast) a za hry. CNET zase tvrdí, že Stadia nemůže konkurovat ostatním platformám, pokud nevytvoří exkluzivní hry, které za investici opravdu stojí. Forbes považuje celý launch za naprostou katastrofu.

Screenrant, Gamesradar či VentureBeat zase informují o tom, že při perfektních podmínkách funguje Stadia dobře, jinak ale ne. VentureBeat vidí hlavní problém v tom, že „není garantované to, že já dostanu stejný zážitek jako vy.“ Yahoo či Washington Post jsou o něco méně kritičtí, a pouze doporučují to, že by hráči měli zůstat u svých platforem do té doby, než Google vše spraví.

Jak můžete sami vidět, vydání Stadie se očividně opravdu nevyvedlo, a společný verdikt je jednoznačný- prozatím by si nikdo neměl Stadii kupovat, a to alespoň do té doby, dokud se nevychytají všechny mouchy. Snad se k nám Stadia dostane ve stavu, ve kterém jí Google chce mít. Pokud náhodou nevíte, co to Stadia je, a nebo chcete vidět bláznivý trailer, který Google pro svou službu vypustil, podívejte se na video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama