Producent BL3 vzpomíná na Furious 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Producent BL3 vzpomíná na Furious 4

Producent BL3 vzpomíná na Furious 4

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 11. 2019 13:09 1
Reklama

Značka Brothers in Arms patří k těm, na níž hráči nostalgicky vzpomínají a pravidelně se objevuje v seznamech sérií, které by si zasloužily návrat. Pokud pomineme množství mobilních spin-offů, tvoří hlavní sérii tři tituly, které vyšly mezi lety 2005 a 2008. Měli jsme se ale dočkat další velké hry, která byla nakonec zrušena. V rozhovoru pro WCCFTech na to vzpomíná producent Borderlands 3 Randy Varnell.

Čtvrtým dílem Brothers in Arms měla být hra Furious 4, která byla oznámena na E3 2011. Ještě před jejím oficiálním zrušením v roce 2015 se ale Gearbox rozhodl vytvořit pro Furious 4 zcela novou značku a nezařazovat ji po bok relativně realistických her ze série Brothers in Arms. Zuřivá čtyřka totiž mnohem více připomínala Hanebné pancharty od Quentina Tarantina, než seriozní válečné drama.

Varnell v rozhovoru vzpomíná na to, že hra byla z jeho pohledu skutečně velmi vydařená a že k jejímu zrušení rozhodně nedošlo z kreativních důvodů, toto rozhodnutí bylo čistě obchodní a jeho důvody bohužel nemůže komentovat. Zároveň vzpomíná, že pauzu ve vývoji tenkrát tým využil k přesunu sil na tvorbu Borderlands 2, jimž se následně dostalo masivního úspěchu, takže nakonec ne vše dopadlo úplně špatně.

Pro fanoušky je nicméně podstatné, že si je Gearbox dle Varnellových slov velmi dobře vědom aktuální nevyužitosti značky Brothers in Arms, a ačkoli nemůže poskytnou žádné bližší informace, připouští, že by s ní firma v budoucnu ráda něco provedla. Ostatně, na podobné notě se v minulosti vyjádřil i Randy Pitchford, který loni na Twitteru prozradil, že společnost už nějaký čas na něčem novém v rámci série Brothers in Arms pracuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama