I Xbox Scarlett bude součást Play Anywhere
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I Xbox Scarlett bude součást Play Anywhere

I Xbox Scarlett bude součást Play Anywhere

David Plecháček

David Plecháček

19. 11. 2019 13:55 4
Reklama

Ačkoliv akce X019 je v těchto dnech za námi, stále ještě nevydala všechny informace, které na ní zazněly. Nejde totiž jen o všechna oznámení, o nichž jsme psali před několika dny, ale i o další rozhovory přímo z centra dění. Ve většině z nich figuruje Phil Spencer, tak jako tentokrát, kdy se pro Stevivor rozpovídal o Play Anywhere.

Iniciativa Play Anywhere spočívá v tom, že jakákoliv novinka studií Microsoftu vyjde na Xboxu One, vyjde i na počítačích, a vy můžete hrát kdekoliv bez nutnosti platit dvakrát. Samozřejmě ale i Microsoft přemýšlí, jak jí udělat co nejlépe. Doposud nejdál byl s Gears 5 nebo se Sea of Thieves. Zatím se jedná čistě o vztah mezi Xboxem One a PC, až k nim ale vyjde i Project Scarlett, z dvojice se stane celý trojlístek.

„Takový model je naším cílem,“ řekl Spencer. „Náš cíl se všemi first-party hrami je takový, že veškeré vaše věci budou přenášeny mezi generacemi a vaše achievementy se efektivně přenesou s vašimi savy, protože s nimi by měly souviset.“ Obecně vzato Specner řekl, že celý přechod hráčů z Xboxu One na Scarlett bude mnohem uživatelsky přívětivější, než jak tomu bylo mezi Xboxem 360 a Xboxem One.

„Ani Xbox 360 a Xbox One neměly být dvě samostatné jednotky. Celou dobu jsme mluvili o tom, jak důležité bude digitální vlastnictví na této generaci, ale pak jsme zakoupený obsah z 360 na Xbox One nepřenesli,“ sype si Spencer popel na hlavu. „Vždycky jsem věděl, že to byla chyba,“ přiznává. S tímto na mysli vytvořili lidé z Microsoftu zpětnou kompatibilitu, jejíž základem bylo to, aby si lidé dřívější hry nemuseli znovu kupovat.

Sice hovoříme o plánech s first-party studii Microsoftu, ale Spencer doufá, že se přidají i týmy, které Microsoftu nepatří. Rozhodnutí je zdá se na nich. „Je to stejné jako s Game Passem, některé cizí hry tam jsou, jiné ne. Je to jejich rozhodnutí,“ říká. „Myslím si ale, že pro všechny je lepší, když hru můžete hrát na různých místech s uloženými pozicemi z jiných míst.“ Uvidíme, jestli se Microsoftu povede i tento bod dotáhnout do zdárného konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama