Dune of Funcomu má vyšší ambice než Conan
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dune of Funcomu má vyšší ambice než Conan

Dune of Funcomu má vyšší ambice než Conan

David Plecháček

David Plecháček

19. 11. 2019 14:31 1
Reklama

Výroční zpráva Funcomu za uplynulé tři měsíce není tím nejšťavnatějším materiálem, z něhož bychom měli čerpat. Funcom toho totiž příliš nemá. Na druhou stranu, finanční výsledky projednávané před investory jsou často i místem, kde se probírá budoucnost. A ta je v případě norských vývojářů zajímavá.

Funcom jsme si donedávna spojovali především s Conanem, v Oslu se ale nově zaměřují na novou známou značku: na Dunu. Dune bývala i oblíbená videoherní značka, ale úspěch první a druhé strategie už žádná hra nepřekonala. Navíc naposledy jsme ji viděli v roce 2001, tehdejší 3D Frank Herbert's Dune ale poslalo vydavatele Cryo Interactive do bankrotu.

Rui Casais ani Stian Dragset, tedy výkonný ředitel a finanční ředitel Funcomu, ale samozřejmě nic podobného připustit nechtějí. Dune v jejich podání bude takový Conan na steroidech, tedy survival open-world hra ne nepodobná Conan Exiles.

Nejde jen o žánr, spojitostí s Conanem bychom našli víc, ale obě hlavní tváře společnosti svorně říkají, že Dune bude větší a lepší: „Bude se jednat o evoluci,“ říkají. „Využijeme mnoho z našeho know-how a z našich zkušeností z programování, designu a umělecké stránky. Vytváříme něco, co bude mít základy v naší předešlé hře. Některé věci využíváme přímo, jiné ale nikoliv,“ říká Casais.

Vzhledem k tomu, že se jedná o fantasy a sci-fi, tak hovoříme spíše o technických aspektech, ne snad, že by si Dune vypůjčilo některé již hotové assety. Conan Exiles ukázal kvalitní základ, největším problémem byla ale nedodělanost – fakt, že Dune už některé věci bude mít hotové, situaci výrazně ulehčuje. Dragset nicméně řekl, že jádro hry bude jiné, vývojáři začínají od začátku na „jiné vývojářské platformě, na níž se mnohem snáz vyvíjí“.

Ačkoliv oba dva hovoří spíše neurčitě, my už se na novou hru začínáme pomalu těšit. Dune od Funcomu se ale stále nachází v předprodukční fázi, takže její vývoj ještě nějaký čas potrvá. Zatím neznáme ani orientační datum, ani platformy, kde by hra měla vyjít. Dle našeho soudu dříve uvidíme nový film společnosti Legendary, který by měl vyjít někdy příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama