Xbox by se měl soustředit na žánr RPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox by se měl soustředit na žánr RPG

Xbox by se měl soustředit na žánr RPG

David Plecháček

David Plecháček

18. 11. 2019 14:45 2
Reklama

Pokud se chcete dozvědět více o Philu Spencerovi, nový rozhovor zveřejněný na britském YouTube kanálu Xboxu je stvořené jako pro vás. Většina otázek je totiž kladena přímo na tělo šéfovi herní divize v Microsoftu, některé z nich ale samozřejmě souvisí i s jeho prací. Jako například ta, která se ptala na žánry, jež Xboxu chybí nejvíce.

V případě dosavadního života Xboxu One můžeme konstatovat, že by konzole byla vděčná za cokoliv. Za Spencerovy vlády ale dochází ke změně, Microsoft kupuje nová studia a snaží se posílit nejen co se týče služeb, s nimiž předstihl svou veškerou konkurenci, ale i co se týče first-party produkce. Odpovědí, na co by se měla studia zaměřit, jsou podle Spencera především hutná RPG. A už se tak děje.

„Jestliže je v tomto ohledu jedna věc, na kterou mohu být hrdý, je to to, jak se nám začínají rýsovat RPG. Ještě v dobách, když přemýšlím nad Mass Effectem, na němž jsem pracoval, nebo na Jade Empire, Fable... pamatuji si, jak pro nás byl tento žánr důležitý,“ připomíná minulou generaci. A na tuto dobu by si Xbox měl vzpomenout i v budoucnu.

Podle Spencera je jasné, že silnými hrami jsou i first-person a third-person střílečky, ale „je hezké sledovat, jak vychází The Outer Worlds nebo Wastelands“. „Myslím, že právě na tyto oblasti jsme upřeli naší pozornost a chceme takové hry dělat ještě častěji,“ dodal. Na druhou stranu Spencer připomíná nedávnou statistiku, dle níž hráči v Xboxu Game Pass zkouší nové žánry častěji, než kdyby si hry měli kupovat, a tak je nasnadě nabídnout nějaké vlastní hry i jim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama