Valve by mohlo být na letošním TGA 2019
i Zdroj: Valve
Novinka Valve by mohlo být na letošním TGA 2019

Valve by mohlo být na letošním TGA 2019

David Plecháček

David Plecháček

18. 11. 2019 08:49
Reklama

Čím dál hlasitěji se začíná spekulovat nad obsahem The Game Awards Geoffa Keighleyho. Asi nejznámější osoba videoherního průmyslu z těch, kteří nevyvinuli ani jednu hru, i letos chystá udílen cen roku. Zatím nevíme, komu všemu předá stříbrného anděla, víme ale, že v Microsoft Theater dochází k odhalování nových trailerů a mnohdy i nových her. Po čase by se mohlo představit hráčům Valve.

Čistě hypoteticky můžete namítnout, že jistě myslíme Campo Santo, autory skvělého Firewatche, které pod Valve již několik měsíců spadají. Nemyslíme. Myslíme to Valve, které má na starosti tituly jako Half-Life, Portal, ale také hry typu Artifact. Pokud hovoříme o nové hře od legendárního studia a majitele Steamu, logicky se musíme ptát, do které kategorie bude patřit. Odpověď tentokrát nemá být snadná.

Když bychom vám tvrdili, že novinkou má být Half-Life, akorát by se nám čtenáři vysmáli. Ale opravdu se o něm spekuluje. Do té druhé kolonky her jej ale sráží fakt, že se má jednat o VR hru. S informací přišel člověk, který již dříve odhalil Dotu Underlords, čímž ukázal, že má k Valve blízko. Nově tvrdí, že další hrou bude Half-Life: Alyx, VR explorativní hra. A pokud by vás to zajímalo, rovnou vyvrací, že by se někdy měla dočkat i verze pro nemajitele virtuálních brýlí.

Pokud dojde k odhalení na VGA 2019, nebudeme se divit. Zdroj nabídl částečný přepis mezi zástupci vývojářů a Geoffem Keighleym. Jednání tak již podle všeho proběhla. Z přepisu vyplývá, že by Half-Life: Alyx mělo vyjít již příští rok na jaře, a také to, že podle ohlasů veřejnosti se Valve pustí do dalších projektů. Po technické stránce žádnému nic nebrání, technologie je připravena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama