Pokémoni v nové hře nejsou detailnější
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémoni v nové hře nejsou detailnější

Pokémoni v nové hře nejsou detailnější

David Plecháček

David Plecháček

13. 11. 2019 10:54 1
Reklama

Ještě než vyšli noví Pokémoni, začala po internetu kolovat v souvislosti se Sword and Shield kontroverze. Jejím předmětem je fakt, že podle některých hráčů vývojáři z GameFreaku lhali svým fanouškům co se týče obsahu nové hry. Jen na Twitteru tak hashtag „GameFreakLied“ má už přes 11 tisíc tweetů.

Hashtag se objevil poprvé ve chvíli, kdy někteří moddeři na 4Chanu začali zkoumat zdrojový kód hry, k níž mají už někteří předběžný přístup. Některé detaily ale jdou přímo proti tvrzení GameFreaku. Nová hra měla být dle autorů dalším výrazným krokem Pokémonů, s nímž souvisela vylepšená grafická podoba hry a kompletně nově vymodelovaní samotní pokémoni.

Jenže podle všeho je právě v tomto bodě zakopaný pes. Z dat vychází, že drtivá většina z nich má stejný počet polygonů jako pokémoni v posledním Sun & Moon, jen pár jich má drobnější úpravy. Hráči na tomto základě viní GameFreak ze lži a z klamavé marketingové kampaně. Kromě Twitteru vyvolalo zjištění vlnu nevole samozřejmě například i na Redditu,

Obzvláště pikantním se tak v tomto světle jeví argument, proč vývojáři omezili ve Sword & Shield Pokémon Banku a možnost přenést si vlastní pokémony ze starších her do regionu Galar. Na E3 tehdy Juniči Masuda řekl, že vyšší výkon Switche umožňuje ještě detailnější stvoření, a tak si budete moci přenést jen ty, které najdete v Pokédexu aktuální hry, a žádné jiné. „Museli jsme vyhodnotit, co bude nejlepší pro to, abychom se posunuli kupředu,“ řekl tehdy v Treehousu. V aktuálním světle nás tento argument příliš nepřesvědčil...

Jak ale fanoušci her od Nintenda říkají, o grafiku v nich jde až na posledním místě. Uvidíme, jak si Sword & Shield povedou v recenzích. Hra vychází už 15. listopadu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama