Apple chce údajně proniknout do VR a AR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple chce údajně proniknout do VR a AR

Apple chce údajně proniknout do VR a AR

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 11. 2019 14:50 1
Reklama

Koláč herního průmyslu je natolik sladký, že si z něj v poslední době chce svůj díl ukousnout čím dál více firem, které se mu tradičně spíše vyhýbaly. Jednou z nich je i společnost Apple, která v nedávné době spustila svou herní službu Arcade pro mobilní zařízení, v relativně blízké budoucnosti by se ale tento technologický gigant měl pustit i do segmentu VR a AR.

S informacemi přišel portál Bloomberg, podle nějž se na těchto zařízeních v Apple pracuje již několik let a původně jsme se jich měli dočkat už letos nebo příští rok. Nakonec to ale vypadá, že se kombinovaný VR a AR headset na trhu objeví v letech 2021 nebo 2022. Zařízení bude cílit na hraní, sledování filmů a virtuální konferenční hovory. V roce 2023 by pak měl na trh dorazit lehký samostatný headset pro rozšířenou realitu.

Právě rozšířená realita má být ústředním bodem technologického zaměření společnosti vedle telefonů, tabletů a wereable zařízení. Zásadní je v tomto ohledu nový 3-D senzor, jenž se objeví v příštím iPadu Pro a umožní trojrozměrné rekonstrukce místností či objektů. V současné době na VR a AR v Apple zhruba 1000 lidí pod vedením vice prezidenta společnosti Mika Rockwella a patří mezi ně například bývalí zaměstnanci NASA nebo herní vývojáři.

Apple zatím samozřejmě tyto informace nijak nepotvrzuje ani nekomentuje, na ověření jejich pravdivosti si tedy ještě budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama