Homescapes vydělalo miliardu dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Homescapes vydělalo miliardu dolarů

Homescapes vydělalo miliardu dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2019 09:34 4
Reklama

Ikonou a nejpopulárnějším zástupcem mobilních her na principu “spoj 3” byla, je a zřejmě i dlouho zůstane Candy Crush Saga, na záda ji ale v posledních letech mocně dýchají hry studia Playtrix, Gardenscapes a pokračování Homescapes. Právě druhý zmíněný titul už autorům vydělal přes miliardu dolarů (cca 23 miliard českých korun). S výpočtem dat přišel specializovaný web Sensor Tower.

Oblíbené spojovačky jsou charakteristické tím, že dokáží ve velkém lákat i naprosté nehráče, zároveň však umí z poměrně nízkých nákladů generovat obří tržby skrze reklamu a mikrotransakce. Homescapes je svou, i na poměry žánru velmi agresivní finanční politikou nechvalně proslulý.

S miliardovým ziskem se hra připojila ke svému zahradnímu předchůdci, o rok starší Gardenscapes mají v dnešní době na kontě zisk zhruba 1,4 miliard dolarů (cca 32,5 miliardy českých korun). Od února letošního roku je ale Homescapes finančně úspěšnější.

Napříč platformami zaznamenalo 223 milionů stažení, většinu (69 %) na Google Play. Naopak App Store se podepsalo pod 56 % zisku. Z každého stažení pak vydělává studio v průměru 4 dolary a 60 centů. 

Pro srovnání, zmíněná Candy Crush Saga vydělává, dle dat stejného serveru z července loňského roku, zhruba 930 milionů dolarů (přes 21,5 miliardy českých korun) ročně. Nejvýdělečnější titul historie, GTA V, pak již na konci loňského roku vykázal zisk přes 6 miliard dolarů (téměř 140 miliard českých korun).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama