Seriálový Zaklínač není fantasy, ale horor
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Seriálový Zaklínač není fantasy, ale horor

Seriálový Zaklínač není fantasy, ale horor

David Plecháček

David Plecháček

11. 11. 2019 13:17 10
Reklama

Hity videoherní sezony jsou jasné a možná začínáte jenom řešit, co budete hrát přes vánoční svátky jako první. O tom, na co budete koukat, ale možná tak jasno není. Třeba si na Vánoce necháte Geralta a seriál Zaklínač od Netflixu, protože správné fantasy ke svátkům jednoduše patří. Jen se čím dál tím víc ukazuje, že Zaklínač zase takové fantasy nebude.

Ač se to zdá být v případě díla Adrzeje Sapkowského zvláštní, přesně tohle řekl Julian Parry, jeden ze supervizorů vizuálních efektů seriálu. V rozhovoru pro SFX doslova řekl, že se celý tým snaží, aby v seriálu bylo tohoto fantaskna co nejméně. „Snažíme se co nejvíce fantaskních prvků zbavit. Upřímně vám mohu říct, že zase takové fantasy netvoříme,“ prozradil.

Důvodem, proč se k tomu autoři uchýlili, je prý snaha o jiný žánr. Seriálový Zaklínač by měl být spíše hororem. „Rozhodně si myslím, že k němu tíhneme. Jistě, samozřejmě některé fantazijní prvky seriál má, ale pořád v hororovém smyslu,“ říká Parry a jako příklad uvádí Strigu, z pohledu na níž člověku rozhodně není příjemně.

V určitém smyslu tak tento příklon dává smysl. Parry totiž uvádí, že na to, aby se Zaklínač tvářil jako velkolepé fantasy s desetitisícovými armádami, autoři zkrátka nemají. A tak si vybrali onu temnou část světa, strašidelnou, vycházející ze starých slovanských bájí. To možná může někoho zklamat, někdo jiný ale může mít z rozhodnutí radost. Výsledek uvidíme nejdříve 20. prosince, takže někteří z nás dost možná právě přímo během svátků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama