Crysis po 12 letech půjde hrát v co-opu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crysis po 12 letech půjde hrát v co-opu

Crysis po 12 letech půjde hrát v co-opu

David Plecháček

David Plecháček

11. 11. 2019 15:15 11
Reklama

Crysis může být pro někoho dávnou minulostí, ale pokud si hru zapnete, zjistíte, jak byla nadčasová. Jednak, hraje se stále perfektně. Navíc tehdy byla pro své požadavky na hardware pro spoustu hráčů nedostižná, s odstupem času ale problém logicky zmizel. Vždyť se bavíme o hře z roku 2007. I přes to po dvanácti letech dostala možnost projít si kampaň v kooperaci.

Správně tušíte, že update nepřinesl ani Crytek, ani Electronic Arts. Stojí za ním moddeři. Ti o Crysis Co-op hovořili už v roce 2016, od té doby ale museli překonat spoustu problémů, než došlo k jeho dokončení. Finální verze vám dovolí zahrát v kooperaci jak původní hru, tak stand-alone datadisk Crysis Warhead.

Pokud bychom šli do detailů, nový mod nahradí ve hře již mrtvou službu Gamespy dobře známým Steamem. Jinými slovy bude vzájemné propojení dvou hráčů mnohem snazší a obejde se bez zadávání přímé IP adresy a dalších softwarů. Má to i svou stinnou stránku, musíte vlastnit Steam verzi Warheadu, jinak mod nebude fungovat.

Ten nespočívá jen v propojení dvou hráčů, přináší i řadu novinek, které s ním souvisí. Například pokud jeden hráč padne, druhý může použít defibrilátor, aby svého spolubojovníka zvedl zpět do akce. Zároveň si každý bude moci vybrat, za koho bude v kampani hrát. Autoři momentálně čekají na schválení Cryteku, aby mohli vydat nový mod i pro Warhead. Hotový Crysis Co-op by měl vyjít v prosinci letošního roku. Níže se můžete podívat na trailer, třeba okamžitě dostanete chuť vrátit se na tropický ostrov, kde trilogie začala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama