Nejprodávanější hrou září je Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejprodávanější hrou září je Borderlands 3

Nejprodávanější hrou září je Borderlands 3

David Plecháček

David Plecháček

23. 10. 2019 09:37 1
Reklama

SuperData Research opět zveřejnilo nová data, jak si vedou videohry, tentokrát za měsíc září. Obecně vzato trh pomalu stagnuje. Meziměsíčně zisky klesly o pouhé jedno procento, meziročně ale klesly na konzolích o 17 procent, byť na PC jen o 3 procenta. Zdá se, že se průmysl nadechuje před poslední sezonou a následným příchodem nové generace konzolí.

Pokud jde o hry, nejlépe si vedlo třetí Borderlands. Podle údajů, které má SuperData k dispozici, se digitálně prodalo přes 3,3 milionů kopií. Zajímavá je ale průměrná cena, která se vyšplhala až na 69 dolarů – až tak populární byly vyšší, Deluxe edice. Jinak přinesl měsíc září spíše zklamání. Velice vlažný launch zažívá jak NBA 2K, tak FIFA 20. NBA je co se týče hrubých příjmů před virtuálním fotbalem na prvním místě na konzolích, na PC ale není ani v první desítce, stejně tak FIFA.

Basketbalu oproti poslednímu sledovanému období vzrostly zisky jen o pouhých šest procent, i přes to, že vyšel nový díl. FIFA meziročně dokonce ztrácí. Obě hry přitom loni v září vykázaly čtvrtinový růst příjmů. Co se týče příjmů, nevede se ani battle royale hegemonu jménem Fortnite. Ten je v ziscích sedmý na konzolích a až devátý na PC. Oproti srpnu hře klesly příjmy o celý 43 procent. Jedná se o nejhorší měsíc od listopadu 2017. Zdá se, že Chapter 2 teď Epicu přijde vhod, byť má své problémy a hráči vyjadřují svou nelibost s upraveným levelováním a nutností delšího grindu.

To mobilní trh je na vzestupu. Měsíčně si polepšil celkově o šest procent, přičemž už teď má přibližně dvoutřetinový podíl na peněžních tocích v rámci videoher. Na první místo se katapultovalo Fate/Grand Order především díky úspěchu v Číně. Výdělek tak činí 246 milionů dolarů, což je oproti srpnu téměř dvojnásobek. Pro zajímavost zmíníme, že druhé je Pokémon Go. Na celou tabulku se můžete podívat níže.

Nejprodávanější hrou září je Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama