Na CD Projekt Red se soustředí i investoři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na CD Projekt Red se soustředí i investoři

Na CD Projekt Red se soustředí i investoři

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 10. 2019 14:20
Reklama

Od vydání Cyberpunk 2077 nás dělí přibližně půl roku, a na jeho vydání se netěší pouze hráči, ale taktéž investoři. Kvůli neustálému nadšení okolo studia a celé hry se totiž očekává ohromný úspěch této hry, díky čemuž se CD Projekt Red umístilo jako velmi hodnotná firma co se investic týče.

Bloomberg totiž seřadil 50 společností z celkem 2000 dotazovaných, na které by si investoři měli příští rok dávat pozor. A ve 2 ze 6 kategorií se studio CD Projekt Red umístilo na prvním místě, a to v „očekávaný růst akcií“ a „očekávané příjmy za akcii“. Zatímco očekávaný růst akcií je 446,12%, příjmy za jednu akcii mají vzrůst na 1183,13%.

Analytici zároveň očekávají to, že se před koncem roku 2020 prodá 20 milionů kopií Cyberpunk 2077. I když je toto číslo obrovské (Zaklínač 3 tolik prodal za 4 roky), nesmíme zapomenout na to, že herní průmysl neustále roste. Navíc, dle spekulací, toto číslo překonaly už předobjednávky a vydání Cyberpunku 2077 by mohlo být největší co se RPG a nových IP týče. To vše se ale ukáže až příští rok, respektive 16. dubna, kdy Cyberpunk 2077 vychází na PC, XONE a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama