Surviving Aftermath už je v early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Surviving Aftermath už je v early access

Surviving Aftermath už je v early access

David Plecháček

David Plecháček

21. 10. 2019 13:46 1
Reklama

Po oznámení Surviving the Aftermath jsme věděli jen to, že se jedná o titul obohacující linku „surviving“ her po Surviving Mars, a že tedy budeme opět přežívat na nehostinném místě. Tím místem ale zřejmě není Mars, který jsme před dvěma lety kolonizovali, nýbrž matička Země, kterou postihla apokalypsa.

Na Zemi jsme se měli blaze, než se lidstvo rozhodlo vyzmizíkovat prostřednictvím atomových bomb. Civilizace se rozpadla a lidé tak musejí začít nanovo. Přesně tak Surviving the Aftermath začíná. Po apokalypse se snažíte s malou osadu vytvořit fungující společnost s minimem zdrojů, čemuž nepomáhá ani zamořené prostředí od radioaktivního spadu.

To, co následuje, známe všichni z katastrofických knih, filmů a příběhů. Boj o zásoby, kterých nebude nikdy dost, o jídlo, vodu, ale taktéž o to, zda dokážete ukočírovat celou tu mašinerii, která se rozjede. Surviving the Aftermath totiž, alespoň dle traileru, částečně sází i na principy známé třeba z Frostpunku, v němž musíte též činit morální rozhodnutí, zda někoho přijmete či nikoliv, a jestli ano, zda se o ně dokážete postarat.

Možností nabízí nová Surviving hra hodně. Tentokrát ji ale nevyvíjí studio Haemimont, které dělalo Surviving Mars, nýbrž studio Iceflake. Oba tituly se tak zřejmě budou lišit a bude je spojovat jen základní nosná linka přežití. Surviving the Aftermath si už můžete vyzkoušet, hra je k dispozici v předběžném přístupu na Epic Games Store, zároveň už teď je i na Xboxu One v rámci Game Preview. Vydání je naplánované na rok 2020, a to i na Steamu či PlayStationu 4. To ale až ve verzi 1.0.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama