Omlouvám se za věže, vzpomíná autor AC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Omlouvám se za věže, vzpomíná autor AC

Omlouvám se za věže, vzpomíná autor AC

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 10. 2019 17:26 11
Reklama

Sága Assassin’s Creed je tu s námi více než dekádu, její první díl vyšel již v roce 2007. Od té doby jsme se dočkali spousty pokračování, odboček, komiksů, knih, a dokonce i filmu. Za jejího duchovní otce je považován francouzsko-kanadský vývojář Patrice Désilets, který autorsky stál u zrodu celé myšlenky na podobný titul a vedl vývoj série až do dílu Brotherhood.

Právě Désilets se při příležitosti akce Enthusiast Gaming Live Expo 2019 v Torontu rozvzpomínal na úplné začátky Assassin’s Creed a zároveň přiznal svůj podíl na tom, jak nejen tato konkrétní série, ale vlastně spousta dalších her od Ubisoftu vypadá. Novinář ze serveru Destructoid se ho zeptal, jestli právě on může být považován za toho „Assassin’s Creed chlápka“: „Vlastně ani nevím, ale asi jo. Alespoň z části. Když už jsem nad tím strávil dlouhé roky, tak se to tak dá říct. Ale zase si vezměte, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, to je úžasná hra, kde po první hodině můžete dělat, co chcete. Nicméně stejně budete muset lézt na věže a odhalovat mapu. Omlouvám se, je to moje chyba,“ říká s úsměvem na rtech Désilets.

Ten později z Ubisoftu odešel a založil si své vlastní studio Panache Digital Games, které tento rok vydalo vcelku originální, ale ne úplně dotažený titul Ancestors: The Humankind Odyssey. Nezdá se však, že by se z něj mohl stát takový hit, jako právě z open-worldů od francouzského vydavatele.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama