Jalopy brzy vyjde i na Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jalopy brzy vyjde i na Xboxu One

Jalopy brzy vyjde i na Xboxu One

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 10. 2019 10:49
Reklama

Chtěli byste se přenést zpátky v čase a projet si bývalý východní blok tak, jak si ho pamatují naši rodičové, případné prarodičové? Tak to máte ideální šanci díky titulu Jalopy, jež debutoval na PC již na počátku roku 2018 a ve zkratce ho lze představit jako car-RPG.

V Jalopy se přeneseme do období, kdy komunistická nadvláda nad střední a východní Evropou končila, železná opona se pomalu rozevírala, avšak o propojené Evropě tak, jak ji známe dnes, ještě nelze mluvit ani v nejmenším případě. Naším úkolem bude se z Drážďan dostat až do Turecka, kde by naše dobrodružství skrz východní blok mělo skončit. Ale nebude se jednat o žádnou procházku růžovou zahradou, na cestu hráč obdrží rozpadlou Laiku 601, herní obdobu Trabanta. Ta ze své podstaty se bude neustále porouchávat, je tedy nutné hledat po cestě náhradní díly, doplňovat palivo a celkově se o auto starat. V tomto ohledu je Jalopy relativně hardcore záležitostí, jelikož správa inventáře (tedy kufru) i Laiky samotné může někdy být lehce frustrujícím zážitkem.

Titul byl prozatím dostupný pouze ve verzi pro PC, což se však brzy změní. Již v pátek 1. listopadu vyjde na Xboxu One, bohužel o tom, zdali by mohl dorazit i na PlayStation 4, nejsou žádné informace. Za nás můžeme Jalopy doporučit, jedná se o originální projekt, navíc s výrazně stylizovanou grafikou. A skutečnost, že si můžete projet Československo na počátku 90. let, mu taktéž hraje do karet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama