Až 90 procent hráčů XGP zkouší nové žánry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Až 90 procent hráčů XGP zkouší nové žánry

Až 90 procent hráčů XGP zkouší nové žánry

David Plecháček

David Plecháček

21. 10. 2019 13:27 2
Reklama

Také vás napadlo, jak Microsoft vybírá své tituly do služby Xbox Game Pass? Nejste jediní. Na tuto otázku byl dotázaný Chris Charla, který odpovídal na PDXConu 2019. Jak asi tušíte, z části jde o to mít ve službě dobře hodnocené tituly, které by chtěli hráči aktivně hrát. Zároveň se ale pochopitelně nejedná o jediné kritérium.

První myšlenka je jednoduchá, nikdo by nestál o špatně hodnocené hry, a tak se Microsoft musí snažit nabízet to lepší z videoherního průmyslu. „Ty hry musí být zábavné. To typicky znamená, že mají vysoká hodnocení,“ říká Charla. Ale zároveň musí být Game Pass vyvážený: „Těžko můžeme mít jen střílečky, skákačky, nebo jen hry jiných žánrů.“

I to je logické kritérium, ale Charla jej doplňuje zajímavými údaji. Podle všeho hráči ve velkém zkouší hry a žánry, které do té nijak zvlášť nehráli nebo jim nějak zvlášť neholdují. „Více než 90 procent všech, kteří si předplácí Xbox Game Pass, zkoušeli žánr, který nikdy nehráli,“ dodal šéf ID@Xbox.

Vlastně nevíme, jak těchto devadesát procent brát. Je to překvapivé číslo? Nebo se to na druhou stranu dalo vzhledem k modelu předpokládat? Vždyť když už si hráči XGP předplácí, chtějí jej využít. A jak jste na tom vy? Také zkoušíte věci, které byste jinak minuli?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama