Co týden dal: Fortnite Chapter 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Fortnite Chapter 2

Co týden dal: Fortnite Chapter 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 10. 2019 16:00
Reklama

Respawn Entertainment se snažil promovat nový režim v Apex Legends, Riot Games slavili kulaté narozeniny, vyšel dokonce další Postal. Všechny události nicméně zastínil Epic odvážným marketingovým tahem. Když zkrátka někdo vypne Fortnite, je celý svět vzhůru nohama.

NĚCO KONČÍ, NĚCO ZAČÍNÁ

Co týden dal: Fortnite Chapter 2
i Zdroj: Hrej.cz

Jak už jsem nakousnul v úvodu, u stálic žánru battle royale nastaly změny. V Respawn Entertainment se rozhodli, že blížící se Halloween oslaví s velkou parádou. Apex Legends pro tyto účely obohatí speciální režim Shadowfall, v němž se proti sobě postaví 35 hráčů. Smrt není konec, nýbrž začátek něčeho dalšího. V případě nového režimu se hráči vrací do hry jako zombie. Spolu s dalšími tlejícími kolegy pak musí živým hráčům znepříjemnit úprk k evakuační lodi. K tomu vývojáři přihodili spoustu tematických předmětů.

Snahy ze strany studia Respawn jsou sice sympatické, zastínila je však marketingová bomba, kterou začátkem týdne odpálil Epic. Svět Fortnite totiž zmizel v jakési černé díře. Utichly také sociálně sítě, hra dokonce zmizela z Twitche. Závisláci si prožili malý absťák, utrpení však netrvalo dlouho.

Hned v úterý se totiž věci daly opět do pohybu. To už Epic prozradil, co se vlastně děje. Po desáté sezóně se totiž rozhodl otevřít novou kapitolu. Informace o Chapter 2 slibovaly řadu zásadních novinek, například nové aktivity, krásnější grafiku, možnost vyrazit do akce ve skupině o třech hráčích a především úplně novou mapu.

Epic nadále své fanoušky netrápil a hru v úterý zpřístupnil. Novinky poctivě otestoval také David, který v rámci pravidelného vysílání předvedl obdivuhodný skill. Skoro by se dalo říct, že by se mohl v klidu živit jako esportovec.

Odvážný krok se Epicu vyplatil, Fortnite totiž opět dokázalo dobýt svět, přičemž se dostal i do médií, v nichž se o videohrách běžně nepíše. Zájem projevila i samotná Lady Gaga, touto dobou už určitě sedí přikovaná k monitoru.

OSLAVA NAROZENIN

Co týden dal: Fortnite Chapter 2
i Zdroj: Hrej.cz

O Riot Games se v poslední době psalo především v souvislosti se špatnými pracovními podmínkami. Tento týden k nám však doputovaly pouze pozitivní informace. Studio totiž oslavuje desáté narozeniny League of Legends. Při této příležitosti si v Riot Games připravili hned několik zajímavých novinek.

Čím začít? Třeba oznámením konzolové a mobilní verze - League of Legends: Wild Rift. Sluší se říct, že nejde pouze o port jedna ku jedné. Hra by měla být upravena, aby se dobře ovládala i na telefonech. Šampioni by navíc měli mít upravené schopnosti. Datum vydání je stanoveno až na konec příštího roku.

Studio se zároveň pouští do vývoje nových titulů. Tím prvním je zatím bezejmenná taktická střílečka. Základem hratelnosti by měly být jedinečné třídy postav s unikátními schopnostmi. Právě od nich se má odvíjet herní styl. Pevné datum vydání zatím není, dočkat bychom se měli nejpozději v roce 2021.

Název už stihli vymyslet pro novou karetní hru. Jmenovat se bude Legends of Runeterra a chystá se využít bohatého světa League of Legends. Objevit by se měli staří známí, doplní je i nové postavy. Konkrétní šampiony mohou hráči vylepšovat prostřednictvím odměn za hraní. Brzy se chystá uzavřený betatest.

Tím ale výčet nových projektů nekončí. Riot Games totiž hodlají zasadit své hrdiny také do žánru bojovek. Aby toho nebylo málo, je v přípravě také diablovka, která nabídne kooperativní multiplayer. Jde však o projekty v rané fázi vývoje, ani autoři samotní momentálně nevědí, kdy by mohly hry vyjít. Poslední novinkou je business management titul, s ním se bohužel počítá pouze pro čínské ligy.

V Riot Games mají evidentně plné ruce práce. Uvidíme, zda se jim podaří doručit všechny slíbené projekty. Bude také zajímavé sledovat, zda uspějí i v dalších žánrech. Je zde místo pro další karetní hru? Může se vývojářům povést kvalitní bojovka? To jsou otázky do budoucna.

Krom her byl také oznámen animovaný seriál Arcane, v němž opět zazáří postavy z univerza League of Legends.

ŘEČ ČÍSEL

Co týden dal: Fortnite Chapter 2
i Zdroj: Hrej.cz

V týdnu se objevila také zajímavá čísla z prodejů. Přinesla je analytická společnost NPD Group. O překvapení se postaral Anthem, který je navzdory nelichotivým recenzím pátou nejprodávanější hrou roku v Severní Americe. Za sebou nechal Smash Bros., remake Resident Evil 2, GTA V i Red Dead Redemption 2. Zde je krásně vidět, že se na prodejích nemusí podepsat ani výsledná hodnocení, ani kontroverze spojené s vývojem hry.

Dozvěděli jsme se také, kolik se podařilo prodat kopií The Last of Us. Podle analytika Daniela Ahmeda má titul z produkce Naughty Dog na kontě 20 milionů prodaných kusů, přičemž je zahrnuta původní PS3 verze i následný remaster. Pro srovnání – čtvrté Uncharted zatím eviduje 16 milionů prodaných kopií.

Free-to-play tituly se sice neprodávají, potenciál ke generování peněz nicméně mají. Takové PUBG podle analytiků ze Sensor Tower vydělalo na mobilních platformách během třetího kvartálu tohoto roku 496 milionu dolarů, čímž se stalo králem této disciplíny. Žádná jiná hra totiž nedokázala vydělat víc.

Daří se také hybridní konzoli od Nintenda. Poslední zprávy prozradily, že se v Evropě prodalo celkem 10 milionů kusů Switche. Tento týden jsme se dozvěděli, že v Severní Americe koupili hráči 15 milionů krabic s konzolí. Celkový počet prodaných konzolí, nehledě na region, bohužel známý není, odhaduje se však, že se Nintendu podařilo překonat hranici 40 milionů.

POSTAL POVSTAL

Co týden dal: Fortnite Chapter 2
i Zdroj: Hrej.cz

Překvapením uplynulého týdne byla informace o pokračování série Postal. Od předchozích dílů se příliš neliší, čtyřka je totiž pořád stejně uhozená. Postal Dude tentokrát dorazil do městečka Edensin, kde s ním hráči stráví celých pět dní.

Krom plnění úkolů lze terorizovat místní rezidenty, na to má ostatně Postal Dude talent. Využít může například vodní pistoli Spurt’n’Squirt, kterou lze naplnit různými tekutinami, fantazii se meze nekladou. Nechybí ani jízda na invalidním vozíku.

Zda je novinka od studia Running with Scissors příjemné překvapení, či nikoliv, to už si musí každý vyhodnotit sám. Pavel však v posledním hpodu nadšením zrovna nehýřil. Jeho dojmy si ostatně budete moct již brzy přečíst v samostatném článku. 

Šílený týden, jen co je pravda. Že dojde k vypnutí Fortnite, asi nikdo nečekal, praštěný Postal Dude se svou neohlášenou návštěvou také postaral o slušný poprask. Svět videoher je zkrátka plný překvapení. Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama