Crusader Kings II je na Steamu zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crusader Kings II je na Steamu zdarma

Crusader Kings II je na Steamu zdarma

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

19. 10. 2019 05:54 3
Reklama

Aktuálně nabízená hra zdarma potěší především skalní fanoušky historie. Švédští vývojáři ze studia Paradox Interactive totiž v rámci letošního PDXConu, berlínské akce pořádané pro fanoušky zmíněných autorů, zpřístupnili bezplatně na Steamu svůj středověký simulátor s názvem Crusader Kings II z roku 2012.

V této hře se budete starat o vámi zvolenou dynastii v letech 1066 až 1337. Zajištění budoucnosti vašeho rodu nebude jednoduché, takže obstarání dědice trůnu bude jednou z hlavních priorit. Komplexní sňatkový simulátor plný intrik a úplatků se ve svém obsahu soustředí především právě na vztahy a ustupuje třeba válčení, které v Crusader Kings II nehraje až tak podstatnou roli, jak by se u hry ze středověku mohlo očekávat.

Navzdory svému na první pohled úzkému zaměření se hra dočkala komerčního úspěchu a byla rozšířena o nespočet menších i větších expanzí, za které už budete muset zaplatit. Jak dlouho vlastně bude základní hra na Steamu zdarma zatím není jasné, minimálně však do konce PDXConu, tedy do neděle 20. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama