V Severní Americe se prodalo 15 milionů NS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Severní Americe se prodalo 15 milionů NS

V Severní Americe se prodalo 15 milionů NS

David Plecháček

David Plecháček

18. 10. 2019 09:00 1
Reklama

Kolik je na světě Nintenda Switch? Podle dat platných k třicátému červnu by jich mělo být 36,87 milionů. Počty nejnovější konzole od Nintenda ale můžeme rozplést ještě detailněji. Před několika dny vyšlo najevo, že se jen v Evropě prodalo deset milionů kusů hardwaru. Teď známe i čísla ze severoamerického trhu.

Data pochází přímo z interních dat Nintenda. Než se dostaneme k samotnému číslu, je potřeba říct, že se Nintendu nebývale daří a pravděpodobně dávno překonal hranici 40 milionů. Ostatně jen v Severní Americe je Switch nejprodávanější konzolí posledních deset měsíců v řadě, a teď s nastupujícím podzimem a časem předvánočním prodeje ještě zrychlují.

Podle všeho je v Severní Americe mezi hráči přes 15 milionů Switchů. V součtu s Evropou se dostáváme na hranici 25 milionů, z čehož vyplývá, že stejně populární je Switch i na ostatních kontinentech, jmenovitě především v Asii a Oceánii. I tam se prodalo 15 milionů kusů, přinejmenším.

Zajímavá jsou i další data, hned čtrnáct her prodalo přes milion kopií. Mezi nimi jsou Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey a Super Smash Bros. Ultimate, které všechny prodaly přes šest milionů kopií. Doug Bowser, novopečený president Nintendo of America, řekl: „V době, kdy jsme vstoupili do třetí předvánoční sezóny, dělá Switch radost 15 milionům hráčů kdykoliv a kdekoliv se právě nachází.

Bowser samozřejmě připomíná i to, co na hráče v nejbližších týdnech čeká: „Tyto Vánoce navíc přinesou snad ještě unikátnější zážitky, tak jako Ring Fit Adventure, Luigi's Mansion 3, Pokémon Sword a Pokémon Shield, a v neposlední řadě Mario & Sonic at the Olympic Games: Tokyo 2020.“ Jinými slovy, Switch stále jede svou vlastní cestou dál a až čas ukáže, kde se mohou prodejní čísla zastavit. I letošní rok ale bude pro majitele Switche ze strany Nintenda bohatý. Stále nám ale přijde, že by ruce k dílu měli přiložit i jiní velcí vydavatelé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama