Outer Worlds nakonec bude hezčí i na PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outer Worlds nakonec bude hezčí i na PS4 Pro

Outer Worlds nakonec bude hezčí i na PS4 Pro

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2019 12:35 5
Reklama

Situace okolo The Outer Worlds se poněkud zamotává. Ještě včera to vypadalo, že studio Obsidian, které novinku vyvíjí a patří Microsoftu, bude Xbox One X protežovat a zajistí mu lákavější grafické zpracování, zatímco konkurenčnímu PlayStationu 4 Pro nedopřeje ani za mák detailu navíc. To ale není tak docela pravda.

Zdá se, že vyjádření není tak docela pravda. Vydavatelství Private Divison, dceřinná společnost Take-Two, totiž přišlo s upřesněním předchozí stanoviska. Respektive přišlo s korekcí, neboť podle všeho se vylepšení dočká i silnější verze PlayStationu. Kvůli výkonu však nebude takové, jaké bude mít Xbox One X. Na tom se spolu s PC objeví 4K textury a rozlišení. PS4 Pro je sice bude mít také, ale ne nativně, nýbrž upscalované ze 1440p. „Hra vypadá skvěle napříč všemi platformami,“ ujišťuje zastoupení Private Division své hráče a připomíná, že The Outer Worlds vychází už za týden, 25. října.

Nabízí se tak otázka, kde se stala chyba. Hráči obrátili svou vlnu nevole na Jeze Cordena, který článek na Windows Central na základě komunikace s vydavatelstvím vydal. Ten ale zveřejnil původní email, ve kterém je jasně napsáno, že PS4 Pro žádné vylepšení mít nemá. Těžko říct, jestli se v tomto ohledu ještě něco mohlo změnit na základě reakcí hráčů, nebo jestli jde jen o nedorozumění.

Tak či tak, po nainstalování hry vás čeká day one patch. Ten je poměrně macatý, na Xboxu One se jedná o necelých 40 GB dat, na PlayStationu 4 půjde „jen“ o 18 GB. Údajně jde o balíček oprav, který hru zlepšuje po stránce optimalizace. Proč je ale na obou konzolích rozdílných, nikdo z Obsidianu nebo Private Division nesdělil. Připomínáme jen, že jednoho dne by hra měla zamířit i na Switch. Otázkou však nadále zůstává, kdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama