Google Stadia se spustí 19. listopadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google Stadia se spustí 19. listopadu

Google Stadia se spustí 19. listopadu

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2019 11:42 7
Reklama

Jak Microsoft, tak Google už dávno oznámili, že svou streamovací službu spustí už letos na podzim. Zatímco Project xCloud si lze testovat už v říjnu, Google s definitivním datem spuštění Stadie zatím čekal. Datum nakonec před několika hodinami oznámil na konferenci k mobilním telefonům Pixel 4. První zákazníci službu vyzkouší příští měsíc.

To nejdůležitější datum je 19. listopadu. Právě tehdy bude dostupná Stadia Founder's Edition pro hráče, kteří si službu předobjednají. To samé platí i pro Premiere Editions, Jakmile přijde platba za předobjednávku, Google zákazníkům pošle email, kdy se mohou těšit na spuštění a později dostanou aktivační kód k samotnému Stadia účtu. Od začátku by mělo být k dispozici Red Dead Redemption 2, Mortal Kombat 11 a Kine. Celý seznam oznámených her je ale pochopitelně podstatně bohatší.

Akce Pixel 4 ale byla zajímavá i z jiného hlediska. Ve stejnou dobu, jen mimo hlavní záři reflektorů, Google ukončil éru VR headsetů Daydream. Jednalo se o nástupce Google Cardboard, se kterým společnost uvedla na trh nejlevnější VR brýle. Daydream View VR bylo spíše podobné třeba Samsungu Gear, ale evidentně si ani zdaleka nevedlo tak dobře. Ačkoliv Daydream podporovali velcí výrobci mobilních telefonů, Googlu se nepovedlo s headsetem výrazněji prorazit. Letos už přitom byla podpora ze strany smartphonů slabší.

Společnost k tomuto kroku říká, že bude podporovat aplikaci již existujícím majitelům headsetu, ale to je zřejmě to poslední, co můžeme od mrtvého projektu čekat. Na druhou stranu se nejedná ani o první, ani o poslední nezdar jedné z největších společností na světě. Vzpomeňme například na ambice YouTube Gaming, s níž chtěl Google sesadit z trůnu Twitch, ale snaha přišla prakticky vniveč. Doufejme, že Stadia se zařadí spíše k populárnějším produktům a že ani tady nepřijde všechna práce na zmar.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama