Nejvýdělečnější hrou na mobilech je PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejvýdělečnější hrou na mobilech je PUBG

Nejvýdělečnější hrou na mobilech je PUBG

David Plecháček

David Plecháček

14. 10. 2019 16:01
Reklama

Ačkoliv se o PUBG Mobile tolik nemluví, nebývale se mu daří. Podle analytického média Sensor Tower dokonce tak moc, že během třetího kvartálu letošního roku žádná hra nevydělala více. Nemůžeme se tak vývojářům divit, že s free-to-play verzí se snaží uspět i na velkých platformách s PUBG Lite.

Zpět ale k mobilní platformě. Určitě vás zajímají čísla, protože jsou úctyhodná. Free-to-play hra vygenerovala bezmála půl miliardy dolarů za pouhé tři měsíce. Přesně 496 milionů dolarů znamená neuvěřitelný nárůst o 652 procent oproti stejnému období loňského roku. Procentuální zisk je sice evidentní, PUBG Mobile je ale dostupné na větším počtu trhů a je tak logický. I tak si ale nenápadná novinka bezpečně uzmula prvenství mezi všemi mobilními hrami.

Na trůnu už nesedí Honor og Kings, ani Fate/Grand Order. Navíc, PUBG Mobile bylo druhou nejstahovanější aplikací za toto období, což je možná pro vývojáře ještě cennější. O hru je totiž zájem a zisky tak mohou ještě růst.

Abychom měli seznam kompletní, řekneme ještě dva údaje. Jeden se týká stálice, hry Pokémon Go, která skončila čtvrtá, ale její zisky rostly oproti předchozímu období nejrychleji ze všech, o 63 procent. V praxi to znamená 308 milionů dolarů. Druhý údaj je se týká novinky, která je na trhu teprve měsíc. Mario Kart Tour skončilo třetí v počtu stažení. Ve výdělcích se nicméně nenachází ani v nejlepší stovce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama