Fortnite odnesla černá díra. Co bude dál?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite odnesla černá díra. Co bude dál?

Fortnite odnesla černá díra. Co bude dál?

David Plecháček

David Plecháček

14. 10. 2019 08:34 14
Reklama

Fortnite je pryč. V tuto chvíli jediné, co ze hry uvidíte, je černá díra. Právě tímto stylem se rozhodl Epic ukončit svou desátou sezónu nejpopulárnějšího fenoménu současné doby v rámci akce The End. Právě jejím prostřednictvím se rozhodli vývojáři zakončit dosavadní éru hry, aniž by naznačili, co bude dál.

Pokud jste Fortnite hráli pravidelně, jistě víte, že se mapa pravidelně měnila. Její poslední podoba vypadala poměrně apokalypticky, když se těsně nad povrchem vznášel padající meteorit. Teď konečně dopadl. Akce The End tak naplnila osud původní oblasti, po níž zůstala jen černočerná tma, která vtáhla všechno a všechny okolo, s jasným kruhem uprostřed, značícím, že se zanedlouho podíváme na nová místa.

Pauza ale bude mít delšího trvání. Fortnite byl smazán z kategorií na Twitchi a všechny jeho kanály na sociálních sítích zůstaly tmavé. Na YouTube ještě teď zůstává aktivní přenos, který ukazuje, jak celé finále skončilo. Otázka je, jak dlouho to bude trvat?

Epic žádnou směrodatnou odpověď neposkytl. Naštěstí je Fortnite tak populární záležitostí, že existuje dostatek schopných lidí, kteří tuto informaci seženou – a kde jinde, než ve zdrojovém kódu. Původně se myslelo, že akce bude trvat jen do dnešního dne, nicméně nejnovější informace říkají, že doba temna bude trvat až do čtvrtka, do desáté hodiny ranní.

To je pochopitelně poměrně dlouhá doba, a tak se mnozí hráči ptají, jestli Epic opravdu všechny hráče nechá čekat, nebo jestli hru nějak nezpřístupní dříve s tím, že v tuto dobu začne Fortnite nanovo, ať už to znamená sezonu s číslem 11, nebo třeba Fortnite 2.0. Nebo Fortnite 1.0, když je stále ještě v „předběžném přístupu“ a na načítací obrazovce stále svítilo early access. Tak či tak, tak dlouhou odstávku Fortnite od svého prvotního vydání nezažil, takže můžeme čekat něco velkého.

Ačkoliv už máte veškeré informace, dovolíme si ještě jednu poznámku o skvělém marketingovém rozhodnutí. Epic zkrátka přišel na to, jak na sebe upoutat pozornost. Jen málokterá hra si může dovolit podobný krok v rámci své propagace, přičemž musíme podotknout, že nechat hráče hledět do černé obrazovky je výrazně levnější, než kdyby se Epic rozhodl pro cokoliv jiného. A to přesto, že v těchto dnech přichází o peníze z mikrotransakcí. Fortnite zkrátka boří internet i ve chvíli, kdy nefunguje. A to je něco, co si zaslouží i náš obdiv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama