V Evropě se prodalo deset milionů Switchů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Evropě se prodalo deset milionů Switchů

V Evropě se prodalo deset milionů Switchů

David Plecháček

David Plecháček

11. 10. 2019 11:08 2
Reklama

Switch je populární konzolí, přesto ale máme pocit, že Nintendo boduje především v Asii a za Atlantikem, než že by bylo na výsluní i na starém kontinentu. Vůbec poprvé jsme díky Nintendo of Europe zjistili, kolik lidí v Evropě vlastně Switch vlastní. A to díky překonání jednoho kulatého milníku.

Twitter evropské pobočky hlásá, že se zde prodalo přes deset milionů konzolí. Tato čísla zahrnují jak standardní verzi, tak i údaje z nového Switch Lite, který se začal prodávat letos v září. Jak píše GameInformer, je to dáno i tím, že prodejnost v Evropě stále roste. Oproti loňsku prodeje vzrostly o 30 procent, oproti prvnímu roku dokonce o 40 procent.

Přesto je samozřejmě Evropa za ostatními regiony. Poslední data k prvnímu fiskálnímu kvartálu 2020 (tedy k letošnímu červnu) hovoří o tom, že se od vydání prodalo necelých 37 milionů konzolí. Aktuální čísla neznáme, ale můžeme předpokládat, že už Nintendo překonalo hranici 40 milionů. Evropa tak v tomto čísle zaujímá přibližně čtvrtinu.

Přesnější údaje dostaneme posledního října, kdy by Nintendo mělo uvést aktuálnější údaje ze druhého čtvrtletí, které skončilo 30. září. Přesto je evidentní, že Nintendo s hybridní konzolí boduje. Stoprocentně v prodejích předežene Xbox One a je jen otázka, na jaké cifře se nakonec zastaví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama