IOI pracuje s WB na nové next-gen hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka IOI pracuje s WB na nové next-gen hře

IOI pracuje s WB na nové next-gen hře

David Plecháček

David Plecháček

11. 10. 2019 10:15
Reklama

IO Interactive bylo dlouhodobě spjaté s vydavatelstvím Square Enix, nicméně už před poslední hrou se vzájemné cesty rozdělily. Jednalo se ale snad o to nejpohodlnější rozdělení, na jaké si pamatujeme, vždyť si obě firmy jen zamávaly na rozloučeno a Squeenix jako dárek přibalil nejikoničtější značku vývojářů, Hitmana. Zdá se ale, že Dánové rychle našli novou spřízněnou duši, Warnery.

Už jejich poslední díl Hitmana vydávali právě lidé z Warner Bros., ale tehdy se zdálo, že jde o čistě účelné partnerství. Možná že ano, možná že ne, každopádně obě společnosti navážou znovu – s novou hrou. Tu nově vyvíjí dvě studia, tradiční kodaňské, a nově otevřené studio v Malmö. Obě budou do nového projektu, respektive do celkového partnerství, zahrnuta.

Oč půjde, pochopitelně nevíme. Na to je ještě až příliš brzy. Novou smlouvu komentovaly jen obě strany, za Warnery prezident David Haddad, za IO výkonný ředitel Hakan Abrak. „Máme radost, že můžeme rozvíjet naše partnerství s talentovaným týmem IO Interactive. Jedná se o studio s dlouhým odkazem vytváření ikonických her,“ řekl Haddad s vyjádřením naděje, že přesně další taková v budoucnu pro PC a konzole vyjde.

Abrak ve zdvořilostech pokračuje s poděkováním respektování kreativní vize, kterou IO má. „Warner Bros. nám toto pochopení ukázalo v posledních několika letech několikrát, a těšíme se, že tyto vazby můžeme dále rozvíjet,“ řekl. Zároveň dodal, že oba týmy hledají nové posily. Očekáváme tak, že nová hra je ještě daleko a vyjde tak až na nové generaci konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama