Enchanted Portals je podobné Cuphead
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Enchanted Portals je podobné Cuphead

Enchanted Portals je podobné Cuphead

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 10. 2019 18:10 3
Reklama

Enchanted Portals je 2D plošinovka od studia Xixo Games Studio. Titul míří na Kickstarter, a v rámci této kampaně vývojáři zveřejnili krátký trailer ukazující principy hry. Během prvního dne se počet zhlédnutí vyšplhal na 28 tisíc, a začala velká kontroverze.

Pokud se totiž podíváte na Enchanted Portals, možná vám hra něco připomene. Koncept je takový, že dva mladí kouzelníci otevřeli portál, do kterého byli vtaženi nejen oni, ale i jejich kniha. V neznámém světě musí pomocí porážení bossů sesbírat chybějící stránky do své knihy. Celá hra ale působí jako 2 roky staré Cuphead.

To je právě důvodem již zmíněné kontroverze. Hráči se do studia pustili s tím, že vývojáři akorát kopírují Cuphead a chtějí se přiživit na jeho úspěchu. Dle vývojářů tomu tak ale není. „Ano, Cuphead bylo pro Enchanted Portals obrovská inspirace. Jsme velcí fanoušci Cuphead a chtěli jsme udělat něco podobného, ale s respektem k originálu. Čekali jsme nějakou odezvu, ale trailer se dostal k mnohem většímu množství, než jsme kdy čekali, a rozhodně nás všechna negativita a hate velmi ovlivnil. Zároveň nás ale mnoho lidí oslovilo s tím, že nám fandí a chtějí, abychom uspěli.“ Pokud vás tedy hra podobná Cuphead oslovila, můžete vývojáře od 24. října podpořit na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama