Sony dalo výpověď "tuctům" zaměstnanců
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony dalo výpověď "tuctům" zaměstnanců

Sony dalo výpověď "tuctům" zaměstnanců

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 10. 2019 12:40 2
Reklama

Zdá se, že se Sony pustilo do rozsáhlé restrukturalizace v rámci své evropské zábavní divize. Ve stejný den, kdy došlo k oficiálnímu oznámení jak jména, tak přibližného data vydání nové konzole PlayStation 5, oznámili zaměstnanci firmy, že došlo k vyhození „desítek“ zaměstnanců Sony Interactive Entertainment Europe.

Vyhazovy se dotkly divizí marketingu či PR. Dle zaměstnanců je toto náznak rostoucího vlivu americké divize Sony a naopak zmenšování vlivu divize evropské. V poslední době prý nebylo výjimkou to, že američtí zaměstnanci jezdili do Evropy oznamovat velké události, zatímco evropští zaměstnanci ani nevěděli o tom, že by na web Wired měl vyjít článek odhalující tolik informací.

Zdá se, že restrukturalizace probíhá již delší dobu. Před nedávnou dobou společnost opustil Shawn Layden i Jim Ryan. Alespoň jeden příběh má ale šťastný průběh. Uživatelka JC na Twitteru sdílela to, že byla zasažena touto vlnou vyhazovů, a že práce pro PlayStation byl její sen. Pod Twitter se ihned začali šířit nabídky na zaměstnání, a to například od studia Undead Labs, Rebellionu a nakonec i největší konkurence Sony, a to Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama