Epic nebude trestat za vyjádření k Číně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic nebude trestat za vyjádření k Číně

Epic nebude trestat za vyjádření k Číně

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 10. 2019 12:06 17
Reklama

Včera jsme vás informovali o aféře okolo Blizzardu, a to ve spojení podpory protestujících v Hong Kongu. Blizzard v reakci na vyjádření jednoho z hráčů suspendovala jak tohoto hráče, tak oba dva komentátory, kteří s ním měli v danou dobu rozhovor. Hráči posléze zasypali sociální sítě hashtagy vyzývající k bojkotu Blizzardu.

K situaci se vyjádřila i společnost Epic Games, respektive její zakladatel a současný ředitel Tim Sweeney. „Epic podporuje právo na vyjádření pohledu a svobodu slova v rámci politiky a lidských práv. Nebudeme banovat či trestat hráče Fortnitu či content creatory za jejich vyjádření k tomuto tématu."

Tim Sweeney se vyjádřil i k vlivu čínské společnosti Tencent na Epic Games, která má ve firmě značný podíl. „Epic je americká společnost a já jsem „ovládající akcionář“. Tencent drží ve společnosti přibližně 40% akcií, přičemž je zde spousta dalších akcionářů včetně zaměstnanců a investorů.“ Reagoval i na komentář odkazující se na NBA, jenž donutila jednoho z generálních manažerů týmu Houston Rockets svůj názor zaměnit. Sweeney tvrdí, že dokud bude zakladatel, ředitel i hlavní akcionář, nic podobného se pod jeho vedením nestane.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama