Sony zatím neví jak na zpětnou kompatibilitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony zatím neví jak na zpětnou kompatibilitu

Sony zatím neví jak na zpětnou kompatibilitu

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2019 09:11 12
Reklama

Současná generace má rozdané karty velice pěkně, a jen těžko říct, kdo má víc trumfů v rukou. Je to Sony s exkluzivními tituly, na něž hráči pějí ódy ze všech stran? Nebo je převáží služby, které v průběhu generace představil Microsoft? A nebo snad vítězí přenositelnost Switche od Nintenda? Pomineme-li hybridní základ Nintenda Switch, můžeme předpokládat, že v příští generaci se obě větve opět prolnou, neboť Sony představí to, co má Microsoft, a Microsoft dožene resty v exkluzivních hrách.

Nemusíme být lidé zasvěcení do vývoje nové generace, aby nám toto bylo jasné. Jenže všechny tyto úkoly se snáze řeknou, než udělají. Své by o tom mohla povídat Sony, která zkrátka musí představit zpětnou kompatibilitu, minimálně her z aktuálního PlayStationu 4, což potvrdil i Jim Ryan, nynější výkonný ředitel Sony Interactive Entertainment. Ačkoliv se tedy zdá, že jde o jistou věc, Sony prozatím mlčí na konto toho, jak tato zpětná kompatibilita bude fungovat. Ani ona to totiž zatím neví.

Včera jsme se slovy Ryana a magazínu Wired dozvěděli nové informace o chystaném hardwaru, který vyjde v roce 2020, ale kusé informace se týkaly především nového DualShocku. Zbytek zjišťovali redaktoři jednotlivých magazínu, nejvíce informací dostalo japonské Famitsu. „V současné době věnuje tým veškerou svou energii tomu, aby zjistil, zda může zajistit kompletní kompatibilitu. Více informací k tomuto tématu poskytneme později, buďte tak, prosím, trpěliví,“ psalo se v oficiálním prohlášení tiskového oddělení.

Do vydání konzole zbývá přibližně rok a Sony má možná představu o specifikaci konzole či jejích periferiích, některé klíčové aspekty jsou ale doplněné překvapivě otazníčkem. Evidentně tak na několik dalších odpovědí budeme muset čekat, přestože se zpočátku zdály být primitivní a jednoduché. Kdo ví, jak nakonec bude zpětná kompatibilita fungovat a zda se vůbec bude týkat všech her minulé generace. Třeba ale Sony překvapí a nakonec se nebudeme bavit jen v intencích posledních let, ale v rámci mnohem delšího období.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama