Outer Wilds vyjde na PS4 už 15. října
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outer Wilds vyjde na PS4 už 15. října

Outer Wilds vyjde na PS4 už 15. října

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2019 10:00
Reklama

Outer Wilds je jednou z nejvýraznějších menších her letošního roku. Skoro by se chtělo říct nezávislých, ale hru studia Mobius Digital na PC a Xboxu One vydala Annapurna Interactive, stejně tak jako se to stane na PlayStationu 4. Podle PlayStation Blogu se tak stane už za týden, 15. října.

The Outer Wilds není Outer Worlds, je potřeba tyto dva tituly nezaměňovat. Zatímco Outer Worlds vyvíjí Obsidian a bude duchovně navazovat na sérii Fallout (vždyť za hrou stojí Tim Cain a Leonard Boyarsky), tak Outer Wilds je svéráznějším titulem, v němž máte za úkol prozkoumávat solární systémy. Bohužel ale každá planeta, na kterou vstoupíte, po dvaadvaceti minutách vybouchne, hra se restartuje a vy se tak budete rozhlížet zase jinde a pátrat, jak jste se tam dostali.

Kelcey Riceová, producentka ve studiu Mobius, připomíní, že základní inspirací bylo třeba Apollo 13 nebo 2011: Vesmírná odysea. „Tím, jak postupně odhalujete tajemství, odhalujete samozřejmě i příběh,“ říká. Právě proto není úplně moudré sledovat hraní někoho jiného, minimálně do doby, než si hru nezahrajete sami. „Každý kus textu je totiž v určitém smyslu důležitý, není to jen o nějakém loru v pozadí,“ dodává. Kritika letos v květnu hru přijala velice kladně, takže pokud vám zatím novinka chybí v seznamu toho, co chcete do konce roku stihnout, můžete si ji připsat. A podívat se na PS4 launch trailer, který v souvislosti s blížícím se datem vydání vyšel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama