Blizzard čelí kritice, aféra souvisí s protesty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard čelí kritice, aféra souvisí s protesty

Blizzard čelí kritice, aféra souvisí s protesty

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 10. 2019 12:30 28
Reklama

Update: K situaci se vyjádřili i američtí senátoři. "Blizzard ukazuje, že se klidně nechá ponížit jen kvůli tomu, aby potěšili Čínskou komunistickou stranu. Žádná americká společnost by neměla cenzorovat volání po svobodě." Reakce přichází i přímo od zaměstnanců Blizzardu, kteří zakryli motta u vstupu do společnosti jako "Myslete globálně" či "Na každém hlasu záleží". Reddit Hearthstonu stále funguje, jeden z moderátorů se ale rozhodl odstoupit jelikož "Blizzard již není společnost, kterou chci podporovat." Hashtag #Blizzardboycott má již přes 21,5 tisíce tweetů.

Původní zpráva: Okolo Blizzardu se v poslední době strhla další aféra, která stále trvá a nabírá na obrátkách. Souvisí to s probíhajícími protesty v Hong Kongu, které vznikly jakožto reakce proti extradičnímu zákonu, vlivu Číny na Hong Kong či obecně na politickou a společenskou situaci v zemi.

Proti sobě tak stojí běžní občané a policie, jejichž střety se v poslední době vyostřují. Do tohoto „souboje“ se ale zapojují i esport hráči. Vše začalo o víkendu, kdy v rámci streamu Asia Pacific Hearthstone Grandmasters měl proběhnout rozhovor mezi komentátory a vítězem šampionátu Chung „blitzchung“ Ng Wai. Blitzchung si na sebe ale vzal masku a brýle (znak protestujících v Hong Kongu) a řekl „Osvoboďte Hong Kong, revoluce naší doby!“

V reakci na tuto událost Blizzard Blitzchungovi odebral výhru z turnaje, odstranil ho z Hearthstone Grandmasters a zakázal mu profesionálně hrát Hearthstone až do příštího roku. Důvodem je to, že Blizzard nechce, aby byla společnost spojována s veřejnými událostmi a obecně nechce, aby byla jakýmkoliv způsobem pošpiněna její pověst. Kromě toho Blizzard taktéž vyhodil oba komentátory, kteří měli mít s Blitzchungem rozhovor, a to zatím bez jakéhokoliv důvodu.

Aféra ale pokračuje. Po suspendaci Blitzchunga zaplavila reddit Blizzardu obrovská vlna kritiky, díky čemuž muselo být fórum dočasně uzavřeno. A podpora protestů pokračuje. Během dalšího turnaje, tentokrát American Collegiate Hearthstone Championship se mezi sebou utkala American University a Worcester Polytechnic Institute. Právě první zmíněný tým na konci zápasu přinesl banner, kde se psalo „Osvoboďte Hong Kong, bojkotujte Blizz“. Za tuto akci prozatím nebyla udělena žádná suspendace, reakci ale očekáváme brzy. Situace se nemile vyostřuje a jsme zvědaví, jak si Blizzard poradí s BlizzConem, který je už za rohem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama